11. apríla 2016

Famózny minerálny deodorant Salt of the Earth z lona matky prírody

Ahojte, kamaráti :-)
Včera som vám sľúbila recenziu na jeden z mojich najnovších objavov a dnes svoj sľub plním. Chcem vám totižto ukázať a predstaviť zdravý prírodný produkt, ktorý vo vašej kozmetickej výbave rozhodne nesmie chýbať hlavne preto, že sa blíži leto a my sa potrebujeme chrániť pred nepríjemným pachom potu. Áno, áno, dnes som si vzala na mušku prírodný deodorant Salt of the Earth. Viac sa už ale dozviete v pokračovaní článku.

Keď ma z eshopu bionatural.sk oslovili na spoluprácu, nadšene som prikývla. Tento eshop už nejaký čas poznám, takže sortiment mi nebol úplne cudzí, no a keďže sa momentálne snažím pomalými krôčikmi opäť nadviazať puto s matkou prírodou, znamená to pre mňa aj prechod na prírodnú kozmetiku, zdravšie stravovanie a celkovo tak nejako ukážkovejší štýl života. No a kde inde začať, než pri hygiene, však?! Ako iste viete, o deodorantoch a antiperspirantoch je už roky známe, že niektoré z nich obsahujú látku aluminium chlorohydrát s nie príliš dobrou povesťou (podľa výskumov sa táto látka spája práve s výskytom rakoviny prsníkov) a preto niet divu, že som sa rozhodla vyskúšať aj v tejto oblasti niečo lepšie, niečo zdravšie, kvalitnejšie a niečo, čo som dúfala, že bude fungovať aj bez tejto nechválne slávnej zložky.





Poďme ale pekne zľahka a produkt si najprv predstavme. Čo nám o tomto fešákovi z Veľkej Británie povie etiketa a webové stránky? Nuž, čujme. Prírodný kryštál deodorant Pure Aura s vôňou levandule a vanilky značky Crystal Spring (Salt of the Earth - línia deodorantov) na mieste aplikácie zanechá tenkú vrstvu soli kamenca, ktorá bráni rastu baktérii, čím eliminuje pachy. Táto látka bola používaná ako deodorant po stáročia práve kvôli tomu, že neblokuje potné žľazy a tak sa môže telo naďalej zbavovať nebezpečných škodlivín. Netoxický a hypoalergénny kameň môže byť aplikovaný kdekoľvek na telo (podpazušie, chodidlá, chrbát...). V prírodnej pramenitej vode je rozpustený kryštál kamenca (Potassium Alum je prírodne sa vyskytujúca soľ, ktorá neblokuje prirodzené vylučovanie potu, ale má silné antibakteriálne účinky) spolu s výťažkom z BIO aloe vera a rastliny zemolez japonský (lonicera japonica). Čerstvá, svieža a prírodná vôňa levandule a vanilky je vytvorená viac než 15 prírodnými botanickými výťažkami a olejmi. Vďaka tomu, že neboli použité žiadne chemikálie, umelé parfumy a ani iné prímesy, je produkt vhodný aj pre citlivé podpazušie. Neobsahuje aluminium chlorohydrát, konzervačné látky, farbivá, parabény, alkohol, parfumy, minerálne oleje, propelenty ani triklosan. Na oblečení nezanecháva biele fľaky a neobsahuje žiadne deriváty zvierat a ani nebol testovaný na zvieratách, čím je vhodný aj pre vegetariánov a vegánov. Nemá kontraindikačný účinok pri homeopatickej liečbe :-)

ZLOŽENIE: Aqua (voda), Potassium Alum (kamenec), Polyglyceryl-10-Laurate (prírodný rozpúšťač), Aloe Barbadensis Leaf Juice, Lonicera Caprifolium Flower Extract (Zimolez), Sclerotium gum (prírodné zahusťovadlo), Parfum (z prírodných botanických extraktov a olejov), Lonicera Japonica Flower Extract (Zimolez japonský), p-Anisic Acid (z anízu alebo bazalky indickej), Citric acid, *Linalool, *Limonene, *Citronellol
*Z prírodných botanických extraktov a prírodných olejov


Nuž, už podľa tohto popisu sa doňho musíte zamilovať. Ale verte mi, že naživo je to ešte asi tak stokrát lepšie! Balenie je veľmi romantické a nesie sa v nežnej kombinácii ružovej, žltej, bielej a fialovej farby, čo dohromady pôsobí veľmi milo a nevinne. Levanduľovo-vanilkový prírodný deodorant Salt of the Earth sa predáva v sprejovej verzii o objeme 100ml a v eshope Bionatural.sk ho kúpite za príjemných 9,90€. V tom istom obchodíku zároveň nájdete aj ďalšie varianty deodorantov značky Salt of the Earth - na výber je z viacerých vôní, veľkosti aj prevedení (tekutý/kamenný), takže si myslím, že si vyberie naozaj každý. No a nakoľko ja osobne preferujem do oblasti podpazušia príjemné a čisté vône, vybrala som si práve tento ružový zázrak s levanduľou a vanilkou, ktorého vôňa sa mi nesmierne páči. Vlastne, niet sa čomu diviť - veď čo už môže byť lepšie, než si hneď zrána navodiť pozitívnu náladu, že? Opäť raz sa mi potvrdilo, že  levanduľa je skutočná kráľovná v upokojovaní duše. 


Ale samozrejme, že skvelou stránkou tohto produktu nie je len jeho magická vôňa, ktorú ucítite zakaždým, keď otvoríte vrchnák flakónu, ale predovšetkým plnenie jeho hlavnej úlohy a síce zabránenie rastu baktérii. Túto úlohu totižto zvláda na jedničku s hviezdičkou. Ráno si už klasicky dám sprchu, ktorá ma krásne preberie, strieknem do podpazušia môjho nového miláčika a som pripravená pobiť sa s každým dňom, pretože skrátka viem, že všetko hravo zvládnem (to tá levanduľa, ktorá mi hneď zrána ukľudní nervy). Aj keď úlohou tohoto produktu nie je úplne zabrániť poteniu, predsalen mám pocit, že obsiahnuté látky eliminujú množstvo potu, ktoré moje telo vyprodukuje. Samozrejme nie úplne, ale asi tak o štvrtinu až tretinu a práve v týchto horúcich dňoch to dokážem oceniť. Ten zvyšný pot, ktorý moje telo vyplaví, mi ale vôbec neprekáža, pretože ako sme si už povedali skôr, problémom nie je samotný pot, ten je dokonca zdravý, problémom sú tie malé mršky baktérie, ktoré spôsobujú nepríjemný pach. No a práve vďaka tomuto prírodnému deodorantu mám od nežiadúceho pachu pokoj na celý deň. Nemusím riešiť, či náhodou po neplánovanom šprinte na autobus nesmrdím ako kombajnista po celodennej šichte, nemusím riešiť, či nemám na oblečení biele mapy ani či na mňa náhodou v tom autobuse niekto divne nezazerá - celý deň nemusím riešiť skrátka nič a to je na nezaplatenie. Môj tajný kamarát ma totižto podrží v každej situácii. Neviem ako vy, ale ja som už svoj TOP produkt v rámci starostlivosti o podpazušie našla a rozhodne ho nemienim meniť za nič iné.

10 komentárov:

  1. Tak ten deodorant vypadá opravdu zajímavě, hlavně ten design mě zaujal, to se musí nechat :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Obal má veľmi pekný ♥ Určite ho niekedy vyskúšam, fakt vyzerá že za to stojí! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Wow, ja mám veľmi rada prírodné deo, vyskúšala som kryštál od Tiande, nejaké od Ponio a teraz mám Dulcia. Na tomto sa mi páči, že má rozprašovač, to je úplna pecka. Tie tuhé ako napr.Ponio či Dulcia obsahujú totiž sódu bikarbónu a sú také pieskové a ťažšie sa rozotierajú :)
    Drew's Beauty

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ten rozprašovať je naozaj praktický, hlavne ak si berieš deodorant do kabelky. Predtým som mala tuhý deo od Soaphorie, ktorý bol v kelímku, čož mi doma nevadilo, ale keď som ho potrebovala mimo domu, už s tým bol problém, pretože sa takisto občas horšie rozotieral a ostával mi na prstoch. Ja som rozhodne za rozprašovače! :-)

      Odstrániť
  4. Design hezký, vůně milá, růžové to je, přírodní to je... A mě to nefunguje a zároveň hrozně mrzí. Chjo :-)
    Stejně je tohle ale moc pěkná recenze a dobře se to četlo, Sue! :-)
    Bebe

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ja som si teraz z bionatural objednala ten tuhý, ta som na neho zvedavá :)
    Candy ♥

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem, že si článok dočítala až do konca. Neboj sa zapojiť do diskusie - na mojom blogu vládne sloboda prejavu :-)