2. apríla 2018

Miláčikovia (môjho) kozmetického sveta - Slovenský špeciál

Ani som sa nenazdala a za oknom už búchali ohňostroje a ľudia sa tešili, čo nové im prinesie rok 2018. Bude lepší ako ten predošlý? Budeme bohatší, zdravší, krajší? Neviem, netrúfam si veštiť budúcnosť, no dosť dobre si trúfam zhodnotiť minulosť. Ako beauty blogerka si užívam skúšanie nových a nových produktov, rada objavujem nepoznané a ešte radšej sa o svoje  poznatky delím s vami, mojimi čitateľkami. Rok 2017 sa pre mňa niesol v znamení testovania slovenských značiek a preto by som v dnešnom (aj keď "trocha" oneskorenom) článku rada zrekapitulovala všetko to dobré, čo som už stihla objaviť. Skrátka, chcem sa s vami podeliť o pár produktov, ktoré bezpodmienečne musíte zažiť na vlastnej koži. Tak poďme na to...



Akné ma zbavilo až uhľové MYDLO Z FARMY
Ak ma sledujete na facebooku, zaiste vám neunikli moje pravidelné nákupy 100% prírodných Mydiel z farmy, ktoré som si zamilovala na prvé vyskúšanie. Už od puberty ma trápilo akné, ktorého som sa nevedela za nič na svete zbaviť na dlhšie ako pár dní. Lenže pred 2 rokmi som objavila uhľové Mydlo z farmy a od tých čias naň nedám dopustiť. Už dva roky používam tieto voňavé prírodné zázraky, ktoré sa stali mojimi každodennými pomocníkmi v boji za peknú pleť. Keby ste videli moju zbierku Mydiel z farmy, asi by ste si pomysleli, že som sa načisto zbláznila, no pravdou je, že kto ich raz vyskúša, nedokáže prestať. 



Naparujem sa so SOAPHORIOU
Naparovanie pokožky som nikdy nepovažovala za dôležité a to bola chyba. Našťastie akonáhle som objavila naparovacie tabletky  Soaphoria, môj názor sa obrátil o 180 stupňov. Nielenže si takto môžem dopriať pravidelnú pol hodinku absolútneho pokoja, navyše je moja pokožka ako znovuzrodená. A ten pocit je na nezaplatenie! Soaphoria má vo svojej ponuke celkovo 4 druhy naparovacích tabliet, takže svojej pleti môžete vždy dopriať to, čo jej práve chýba. Ja som za ten čas vyskúšala všetky druhy a musím povedať, že všetky sú úžasné.



Skutočná koruna krásy vďaka šampúchom PONIO
Vlasy sú odjakživa považované za korunu krásy, no pravdou je, že mnohé z nás majú práve so svojou korunkou problém. Ja už našťastie nie. Odkedy som začala používať tuhé šampóny Ponio, užívam si každú minútu, keď mám vlasy rozpustené a vystavujem ich svetu na obdiv. Ešte pred nejakým časom ma trápila mastná hriva, ktorú som musela umývať každý deň, aby vyzerala prinajlepšom obstojne. Lenže odkedy som vyskúšala šampúchy Ponio, vlasy umývam omnoho menej a čuduj sa svetu, vyzerajú lepšie než kedykoľvek predtým. 



Božské telo má nasvedomí TVOJA KOZMETIKA
Dlho som rozmýšľala, ktorý slovenský produkt by som zaradila do kategórie Božské telo a v tom mi svitlo - veď predsa obľúbený marhuľový peeling značky Tvoja kozmetika. Hoci som ho používala už veľmi dávno, v mojom srdci bude mať miesto navždy. Očarujúca marhuľovo-medovková vôňa je niečo, na čo nikdy nezabudnete. Práve kvôli mojej lenivosti používať telové mlieka som veľmi rada, že som objavila tento peeling, ktorý má v zložení všetkými ospevované bambucké maslo. Vďaka tomu je pokožka po použití peelingu krásne hydratovaná a ja sa nemusím o nič viac starať. To je super, nie?


Zdravý chrup s bambusovými kefkami CURANATURA a zubným sérom DULCIA NATURAL
Bambusové zubné kefky boli v roku 2017 veľkým hitom, no ja sama som im prepadla omnoho skôr. A pravdupovediac od tých čias som nemala ani jednu klasickú plastovú zubnú kefku. Prečo? Pretože sa bambusové zubné kefky stali mojim must-have produktom už po ich prvom vyskúšaní. Zuby zanechávajú krásne čisté (dokonca by som povedala, že ešte čistejšie, než moje dovtedy zbožňované Curaprox kefky), no a keďže podľa odporúčaní odborníkov by sme mali zubnú kefku meniť každé 3 mesiace, je lepšie ak siahneme práve po ekologickej bambusovej verzii. A tak sa nemôžete čudovať, že keď vidím bambusové zubné kefky, moje ECO plesá :-)

K správnej zubnej kefke ale patrí aj dobrý čistič na zuby a preto vám musím predstaviť sérum pre zdravé zuby značky Dulcia Natural. Priznám sa, že spočiatku som si na jeho slanejšiu chuť musela trošku zvykať, no po chvíli som už nemala najmenší problém a ten dlhotrvajúci pocit čistej ústnej dutiny som si naozaj užívala naplno.



Voňavé pazušky s krémovým deodorantom od SOAPHORIE
S antiperspirantmi a deodorantmi je to niekedy ozaj ťažké. Neviem ako vy, ale ja ich musím často striedať, inak akoby s nimi prestala moja pokožka spolupracovať. V uplynulých mesiacoch som si užívala krémový deodorant od Soaphorie a bola som vcelku spokojná. Z jari sa chystám otestovať aj Ponio pazúchy, ktoré ale narozdiel od Soaphorie zoženiete v klasickej tuhej verzii, čo môže byť častokrát praktickejšie. Nuž, uvidíme ako v tomto súboji obstojí Ponio.



Pomaly sa blížime k záveru mojich TOP favoritov minulého roku, no so skúšaním slovenských prírodných produktov rozhodne nekončím. Recenzie budem samozrejme písať aj naďalej, takže ak ste zvedavé, príďte sa na blog Na vlastnej koži pozrieť aj nabudúce.


Kým sa však rozlúčime, budem veľmi rada ak mi prezradíte, ktorý produkt od našich výrobcov je váš obľúbený a či si potrpíte na to, aby ste používali prírodnú kozmetiku?

6 komentárov:

  1. Šampóny Ponio jsou perfektní :) Měla jsem tři a nejvíc mi seděl kopřivový citrón a rozmarýn, určitě si ho koupím znovu. Vlasy po něm byly krásné. Deodoranty Ponio a Soaphoria mám moc ráda, jsou dobré. Velmi mě láká meruňkový peeling od Tvoja kozmetika... Ráda bych ho někdy vyzkoušela, od této značky jsem zatím ještě nikdy nic neměla. Celkově mě slovenská přírodní kosmetika baví, přijde mi kolikrát kvalitnější než kosmetika jiných zahraničních, dlouho zavedených značek.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem za komentár. Ja sa určite ešte chystám vyskúšať značky 2SIS a MUSK, tie tiež stoja za pozornosť :)

      Odstrániť
  2. Najviac ma zaujali prvé dva produkty :) Mydlo na pleť som používala aj ja, no pleť mi až príliš vysušovalo, avšak pokiaľ by malo pomôcť, určite by som mu dala šancu. Naparovacie tablety mám doma momentálne z Lushu, ale určite by som rada vyskúšala aj iné :)

    FRENCHSTYLE

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne sa mydlo na tvár vskutku osvedčilo. Som rada, že nemusím používať desiatky iných produktov, aby moja pleť vyzerala dobre. Hlavne ráno som fakt lenivá používať veľa prípravkov, radšej si pospím o 15 minút dlhšie :D

      Odstrániť
  3. Prírodnú kozmetiku používam čoraz častejšie, ak je ešte k tomu slovenská tak je to ideálna kombinácia. Tuhý šampón Ponio mám tiež, no mám po ňom skôr také spľasnuté vlasy. Deodoranty používam hlavne tie bez hliníkových solí a rada by som skúsila aj nejaký prírodný.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zrovna dnes som čítala na blogu Kaviareň u mačky pozitívnu recenziu na deodorant Navia, určite ho zaradím na môj must-have produktový list :)

      Odstrániť

Ďakujem, že si článok dočítala až do konca. Neboj sa zapojiť do diskusie - na mojom blogu vládne sloboda prejavu :-)