1. decembra 2019

Medový dotyk prírody

Príjemné mrazivé ráno, moje milé!


Tak sme sa teda dočkali... Pod nohami nám už praská zamrznutá tráva zdobená krehkým mrázikom, chlad štípe na líčkach a oči slzia od zimy. Ale je to fajn. Znamená to totiž, že sa blíži to čarovné obdobie Vianoc. Stačí už len počkať na prvé snehové vločky a bude to zima ako sa patrí :-)

Aby nás ale (narozdiel od cestárov) zima a mráz neprekvapili, je dôležité sa na ňu dobre pripraviť. Neviem ako vám, no mne každý rok najväčšie starosti robí mrazom zničená pokožka rúk. Častokrát mi pod vplyvom nepriaznivého počasia popraská až do krvi a určite vám nemusím opisovať, aká pekelná bolesť to je. Tento rok som ale konečne našla krém na ruky, ktorý si dozaista poradí aj s tou najtuhšou zimou a ja verím, že ma vďaka nemu krvavé prasklinky na chrbte rúk túto zimu trápiť nebudú.



A o akom že kréme na ruky to vlastne hovorím? O tom najlepšom, aký som doposiaľ mala. O tom, ktorý ma prekvapil na plnej čiare. O tom, ktorý sa po prvom natretí stal mojim najlepším parťákom do chladného počasia. Hovorím o medovom kréme na ruky od Sportique. Áno, áno, to je presne ten žltučký fešák v tom krásnom kalíšku, ktorý ste mohli pred nejakým časom vidieť aj na mojom instagrame.

Budú tomu už tri týždne (uf, ako ten čas letí, keď má človek dve práce a cestuje týždeň čo týždeň hore-dole po celom Slovensku), čo svoju pokožku rozmaznávam týmto medovým pokladom s obsahom bambuckého masla a verte mi, nikdy som tak jemné ruky nemala. Aj keď som dlhé roky nebola milovníkom bambuckého masla ako takého, predsalen som nakoniec aj ja podľahla jeho čaru a to vďaka pár výnimočným produktom, ktorých výrobcovia si očividne dali záležať na to správnom pomere surovín. Jedným z týchto jedinečných výrobkov je aj naša dnešná hlavná hviezda. Bambucké maslo je v tomto kréme obsiahnuté z 25%, čo je pre mňa úplne vyhovujúce množstvo. Krém vďaka tomu nie je príliš mastný a svoju úlohu plní na jedničku. 


Priznám sa, že som sa spočiatku obávala jeho naozaj hutnej konzistencie, avšak už pri prvom použití sa moje obavy vytratili. Rýchlo som totiž pochopila, že táto hustá konzistencia je jeho najväčšou výhodou. Krém sa veľmi ľahko a hlavne rovnomerne rozotiera, do pokožky sa vstrebe takmer okamžite a keďže je naozaj bohatý na účinné látky, pokožku rúk skutočne vyživí na dlhú dobu. Okrem uznávaného bambuckého masla, ktoré je bohaté na všemožné vitamíny od výmyslu sveta, sa v ňom totižto nachádzajú aj známe byliny neem, žihľava, rozmarín a arnika, ktorú asi skôr poznáte pod názvom kozia briadka. Ak vám ale ani tento ľudový názov nič nehovorí, skúste si ju rovnako ako ja vygoogliť a hneď vám svitne - je to totižto ten krásny žltý kvet z horských lúk, ktorý ste určite už najmenej stokrát videli, iba ste nevedeli, že je to on.

Voňavou zložkou je v tomto prípade med a ten ja v kozmetike priam milujem. Med je podľa mňa zázračná surovina či už sa užíva ako potravina, alebo ako prísada do kozmetických produktov. Med je skrátka ten najlepší lekár, akého môžete v prírode nájsť a preto niet divu, že ak niečo vonia takto krásne medovo, okamžite sa do toho zamilujem. A inak tomu nebolo ani v tomto prípade. Po prvom odšrubovaní vrchnáku ma opantala dokonalá medová vôňa, ktorá ma ihneď preniesla v čase späť do detstva a ja som znova zažila tie bezstarostné Vianoce u babičky. Spomínam si ako nám celé detstvo pod stromček kupovala sviečky zo včelieho vosku a do čaju z ručne zbieraných lesných bylín dávala poctivý domáci med od včelára. A to všetko v čarovnej atmosfére vianočného stromčeka zdobeného slamenými a háčkovanými ozdobami. Moje detstvo u starkých bolo naozaj kúzelné. Cítim sa tak šťastná keď si na tieto chvíle spomínam. Nikdy by mi nebolo napadlo, že takéto krásne spomienky vo mne vyvolá (ne)obyčajný poctivý krém na ruky... Asi má skutočne zázračné schopnosti nielen pre telo, ale aj pre dušu :-)


Tak čo moje milé? Už ste dostatočne navnadené na tento poklad z prírody? Verím, že áno. Nadišiel teda čas prezradiť vám, kde a za koľko tento malý zázrak v plechovom kelímku kúpite. Nuž, keďže ide o český výrobok, dostať sa k nemu nie je vôbec zložité. Stačí navštíviť eshop www.sportique.sk a vybrať si spomedzi mnohých lákavých prevedení tohto super-truper mazadla. Na 75ml balenie, ktoré vám dozaista vydrží celú zimu, si pripravte sympatických 7,90€. Ja viem, ja viem, niektorým z vás sa táto cena môže zdať privysoká, no tu by som rada upozornila, že ide o naozaj vysokokvalitný prírodný produkt a tiež, že na jedno použitie spotrebujete minimum produktu, takže jeho výdrž sa ráta na mesiace a mesiace používania.

Navyše vďaka tejto milej spolupráci máte možnosť až do konca roka 2019 využiť úžasnú 15% zľavu na celý nákup a to s použitím zľavového kódu " navlastnejkozi15 " a to sa veru oplatí. Tak už prestaňte váhať a utekajte si aj vy vybrať z bohatej ponuky ;-)

Hodnotenie produktu - 1* alebo môj svätý grál


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem, že si článok dočítala až do konca. Neboj sa zapojiť do diskusie - na mojom blogu vládne sloboda prejavu :-)