21. apríla 2013

Módne trendy jar / leto 2013

Už už sa zdalo, že tohtoročná zima bude nekonečná, no nakoniec sa počasie umúdrilo a konečne nám vykuklo slniečko a teplomer ukazuje nad 20°C. Dámy vytiahli sukne a páni zasa oprášili kraťasy z minulého leta. Aké farby budú túto sezónu hitom? Aké strihy, vzory a kúsky sa budú nosiť? Ako bude vyzerať líčenie očí, nechtov a pier?

Farby
Poppy red, nectarine, monaco blue, grayed jade, tender shoots, lemonzest, tidal foam, emerald, african violet, dusk blue, sunflower, linen, alloy, vibrant orange - to je paleta farieb pre jar 2013. Ako by povedal nejeden (heterosexuálny) muž - nektarinka, citrón a pomaranč nie sú farby, ale ovocie. Pre mňa sú síce konkrétne tieto tri príklady aj farbami, ale taká africká fialová, to už je podľa môjho názoru vážne prehnané. V každom prípade niekto to takto chcel a preto vznikla táto pestrá paletka, ktorá ovplyvnila módne i kozmetické trendy pre rok 2013, alebo to bolo naopak?!
Zdroj



Nechty, pery, oči
Počas jarných a letných mesiacov v roku 2013 ostávajú v kurze prevažne krásne pastelové farby. Tie už pred pár mesiacmi zožali obrovský úspech a možno aj preto sa k nim kozmetické značky vrátili aj pri vytváraní jarných kolekcií pre rok 2013. Pastelové farby pristanú nielen nechtom, ale aj očiam a perám. Spoločnosť MAC predstavila na jar 2013 lesky na pery nielen v klasickej ružovej či broskyňovej, ale modernou je tento rok aj fialová a svetlomodrá. Pokiaľ ide o rúže, na perách sa tentokrát nosia všetky farby a to výrazné i jemné odtiene. Z tých výraznejších farieb sú to predovšetkým rôzne variácie ružovej. Veľmi populárnou je aj farba korálová.


Tvár
Namiesto ťažkého make-upu je na leto vhodnejšou variantou BB krém. Originálne BB krémy pochádzajú z Ázie a ich cena je podstatne vyššia ako cena "nepravých" európskych BB krémov, ktoré ponúkajú naše drogérie. Svoj BB krém má v podstate skoro každá kozmetická značka a tak nie je problém vybrať si podľa toho, aké vlastnosti od BB krému očakávate. Čo by však problémom mohlo byť, je výber vhodného odtieňa. Spočiatku prichádzali firmy na európsky trh len s dvoma odtieňmi BB krému - svetlým a tmavým. Dnes je však veľa európskych BB krémov dostupných vo viacerých odtieňoch, avšak niekedy aj ten najsvetlejší môže na pleti pôsobiť neprirodzene. Nie je nič nezvyčajné, že tieto produkty vám z krásnej tváričky urobia nepekný pomaranč. Preto odporúčam vždy použiť vzorku/tester, vyjsť z drogérie na pár minút von na denné svetlo, chvíľku počkať na reakciu s kožou a až potom hodnotiť a vyberať! To isté platí pri vyberaní make-upu. A pokiaľ sa neviete rozhodnúť medzi dvoma odtieňmi, vždy si vyberte ten svetlejší.



Outfit
Krása pastelových farieb samozrejme ovládla aj svet módy a treba sa jej držať. Pastelové farby, ak sú správne zvolené, pristanú každej postave a narozdiel od neónových farieb nepôsobia tak agresívne a tvrdo. Práve naopak, sú nevtieravé a elegantné. Pokiaľ máte radi výraznejšie farby, siahnite po veselých pestrofarebných aztéckych vzoroch. Tie dobre ukážu hlavne na štíhlych dievčatách. Obľúbenými stále ostávajú lebky, kríže, špice, fúzy, srdiečka či pierka. Do popredia sa tlačia mačky, mačiatka a mačkovité šelmy, najmä tigre. Veselé farby nie sú dominantou len oblečenia, ale i doplnkov.


Dúfam, že sa vám môj článok s témou jarné a letné trendy 2013 páčil. Aké farby uprednostňujete vy? Máte radi výrazné žiarivé farby alebo skôr jemné pastelové? Ste tichá slečna z čajového večierku alebo odvážna rebelka s lebkou na hrudi? 


V tomto článku boli použité tieto značky:
Dekoratívna kozmetika: 
- oči: Manhattan, Paul & Joe, Avon, AERIN
- pery: Rosebud Perfum Co., MAC, NARS, Nivea
- nechty: Estee Lauder, Nails Inc., Victoria's Secret, Butter London

BB cream: 
L'Oréal Paris, Miss Sporty, Maybelline New York, Smashbox, Dior, Rimmel London, Lancôme, Esteé Lauder, Clarins, Kiehl's, Clinique, Deborah, Missha, Olay, Covergirl.


Outfit: 
topánky Giuseppe Zanotti, kabelka Versace, očné tiene Lancôme, slnečné okuliare Wayfarer, Matthew Williamson, Warehouse, Witchery, súprava dekoratívnej kozmetiky Trish McEvoy, iPhone 5 od Apple, paletka očných tieňov Manhattan, púder Esteé Lauder, paleta očných tieňov Isadora, očné tiene Paul & Joe, klobúk Accessorize, šatka Forget me not.


14 komentárov:

  1. zaujímavý článok, pre mňa je hocijaká farba pekná keď ma zaujme :))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Patelové farby sú krásne, hlavne tie v odtieňoch marhuľovej a telovej farby *_*

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nedá sa nesúhlasiť :) Pastelové farby sú skrátka nádherné! :)

      Odstrániť
  3. Táto farebná paletka sa mi veľmi pozdáva :)
    Asi budem musieť ísť nakupovať :D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. skvelý článok celkom mi pomohol a budem si podľa toho vyberať aj oblečenie pri nákupe dakujem za rady :)

    sisablog

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem za pochvalu, veľmi si ju vážim :)

      Prajem krásny deň

      Odstrániť
  5. Nepoznáš africkú fialku? :) Jedna mi kvitne na okne a má práve fialové kvietky, preto mne africká fialová vôbec čudná neprišla, evokovala mi farbu kvetov africkej fialky! :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Fialku samozrejme poznám, mám ich na okne, ale pomenovať odtieň farby "africká fialka" mi príde vtipné.. Predstav si že si v obchode a pýtaš sa predavačky "prosím vás, máte to tričko aj vo farbe africká fialka?" Fialová je pre mňa vždy len fialovou.. :D :D :D

      Odstrániť
  6. super článok :) uprednostňujem určite pastelové farby :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Skvelý článok! :)
    Ja osobne síce sledujem trendy, ale neriadim sa nimi. Čo sa týka farieb, tie si vyberám podľa nálady a podľa toho, čo je/nie je opraté :D
    • Vintage Freak •

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem, že si článok dočítala až do konca. Neboj sa zapojiť do diskusie - na mojom blogu vládne sloboda prejavu :-)