28. novembra 2014

Stop zapálenej pleti!

Krásny večer, všetkým!
Je to už niekoľko týždňov, čo mi moja dobrá priateľka Julka odporučila výrobky slovenského výrobcu Herba Drug. Predpokladám, že mnohé z vás túto značku nepoznajú, alebo poznajú, no nemajú s ňou doposiaľ skúsenosť. Preto vám trochu priblížim históriu a sortiment tejto firmy. Spoločnosť Herba Drug je slovenský rodinný výrobca kozmetiky, ktorý má pod sebou viacero známejších značiek. Pôvodne spoločnosť vznikla v roku 1991, kedy sa pod názvom Argo zaoberala dovozom a distribúciou zahraničnej kozmetiky.

Už o tri roky neskôr, v roku 1994 sa spustila výroba vlastných produktov. V roku 1995 došlo k rozdeleniu aktivít spoločnosti Argo, čo dalo vznik samostatným spoločnostiam HerbaDrug a AgroTrade. Pred štyrmi rokmi spoločnosť odkúpila niekoľko obchodných značiek od spoločnosti deMiclén Levice. Spomeniem napríklad pleťovú kozmetiku Fyto Visage, vlasovú kozmetiku Dixi, dM (deMiclén) a Carpathia Herbarium, či detskú kozmetiku Oli. Pod spoločnosť Herba Drug však spadá omnoho viac značiek, ponuku celého sortimentu nájdete na webovej stránke firmy Herba Drug. Dnes sme sa tu ale nezišli preto, aby sme rozoberali históriu podniku. V dnešnom článku chcem upriamiť vašu pozornosť na výborný produkt z radov pleťovej kozmetiky Fyto Visage. Ide o pleťovú vodu s čajovníkovým olejom.




Asi mnohé z vás predpokladajú, že práve vďaka obsahu čajovníka bude tento produkt určený pre zmiešanú až mastnú pleť. A máte pravdu. Fyto Visage pleťová voda s čajovníkovým olejom je vhodná na každodenné používanie. Okrem výťažkov z austrálskeho čajovníku obsahuje tiež extrakty z hamamelu virgínskeho. Látky obsiahnuté v pleťovej vode sú vhodné na čistenie a starostlivosť o zmiešanú až mastnú pleť, prípadne pleť aknóznu. Pozitívny vplyv na pleť má austrálsky čajovník vďaka svojim výrazným antibakteriálnym a protizápalovým účinkom. Jeho úlohou je tiež upokojiť problematickú pleť. V protizápalových procesoch bojuje aj výťažok z hamamelu, ktorý má zároveň sťahujúce - adstrigentné účinky. Vďaka tomu budú póry pekne vyčistené a stiahnuté, pleť bude upokojená a zápalové procesy v pokožke potlačené. 


Aj táto pleťová voda slúži rovnako ako jej kolegyne, na dočistenie pokožky tváre po vyčistení pleťovým mliečkom. Ja osobne ju používam vždy po prebudení a taktiež večer pred spaním. Po niekoľkých týždňoch používania som spozorovala nielen ústup akné, ale hlavne potlačenie tvorby mazu. Kľudne môžem pleť večer vyčistiť a ráno neregistrujem žiaden, alebo len minimálny pocit mastnoty. Avšak prirodzene je potrebné pleť čistiť nielen večer, ale i ráno, nakoľko sa na ňu cez noc nachytá množstvo nečistôt napríklad z vankúšu, ale predovšetkým samotná pleť sa čistí od škodlivín, ktoré je nevyhnutné ráno odstrániť. Po vyčistení pleťovou vodou aplikujem obľúbený pleťový krém, najčastejšie je to medový krém, ktorý mi taktiež pomáha v boji proti akné. O ňom vám ale porozprávam niekedy nabudúce. 


Aby som to zhrnula, túto pleťovú vodu som si vskutku obľúbila. Je to lacný produkt, ktorý vykoná veľmi veľkú službu. Jeho kúpou navyše podporíte domáceho výrobcu, čo je určite výborná vec. Musím uznať, že na tento výrobok sa hodí vetička: "Za málo peňazí, veľa muziky". Pleťová voda s čajovníkom austrálskym a hamamelom virgínskym od Fyto Visage je výborná vecička, ktorá by nemala chýbať v kozmetickom kufríku majiteľov zmiešanej, mastnej či aknóznej pleti. Pleť pekne zbaví mastnoty, navyše účinne likviduje akné. Pre mňa je to určite must-have produkt, ktorý si budem kupovať i v budúcnosti. Julke zároveň ďakujem za tip, s produktom som veľmi spokojná a verím, že budete i vy.   :-)


Za záver ešte fotka zloženia pre tie z vás, ktoré zaujíma čo si na pleť dávajú...

Hodnotenie produktu - 1 alebo must-have produkt

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem, že si článok dočítala až do konca. Neboj sa zapojiť do diskusie - na mojom blogu vládne sloboda prejavu :-)