17. marca 2013

Mininázory - Mary Kay Botanical Effects tonikum

Vo februári som vám sľúbila, že sa pustím do testovania všetkých vzoriek, ktoré sa mi hromadia v skrinke a dnes vám konečne prinášam recenziu na vysokokvalitnú kozmetiku Mary Kay. Za vzorky kozmetiky Mary Kay radu Botanical Effects a Time Wise by som sa chcela poďakovať Lilliane. Na úvod by som rada túto značku predstavila. Ako uvádzajú oficiálne vyhlásenia, spoločnosť Mary Kay je zastúpená vo viac ako 35 krajinách sveta a pracuje pre ňu viac než 2 milióny kozmetických poradkýň. Ide o jednu z najväčších kozmetických spoločností zaoberajúcich sa priamym predajom pleťovej a dekoratívnej kozmetiky.

Spoločnosť Mary Kay bola založená už v roku 1963, zakladateľkou je pani Mary Kay Ash. V Českej republike môžeme túto spoločnosť nájsť od roku 1997, na Slovensku pôsobí od roku 2000. Spoločnosť Mary Kay ponúka kozmetické prípravky pre starostlivosť o pleť, telo, dekoratívnu kozmetiku a parfumy. Všetky výrobky môžete zakúpiť prostredníctvom nezávislých kozmetických poradkýň. Firma Mary Kay každoročne venuje milióny dolárov a uskutoční viac ako 300 000 testov s cieľom zabezpečiť prípravkom Mary Kay tie najvyššie štandardy kvality, bezpečnosti a technických parametrov. Navyše táto spoločnosť celosvetovo podporuje najrôznejšie charitatívne programy. Zameriava sa predovšetkým na oblasť prevencie, výskumu rakoviny a tiež bojuje proti domácemu násiliu. V Českej republike spolupracuje značka Mary Kay s Fondom ohrozených detí a podporuje ich projekt Klokánek, na Slovensku podporuje Občianske združenie Ivany Christovej Orin Panacea.

Zdroj




Botanical Effects starostlivosť o pleť od spoločnosti Mary Kay bola vyvinutá pre ženy, ktoré chcú dať svojej pleti tú najlepšiu osobnú starostlivosť a pritom ešte nehľadajú prípravky s účinkom proti starnutiu. Dve jemné účinné zloženia využívajú silu rastlín, ktorá obnovuje a udržuje zdravú, krásnu rovnováhu pokožky. Skladá sa zo štyroch jednoduchých, ale veľmi efektných krokov - čistenie, osvieženie, hydratácia a maska. Pri týchto krokoch sa používajú prípravky špeciálne vyvinuté pre normálnu až suchú (prípadne citlivú) pleť alebo pre zmiešanú až mastnú pleť. Celá sada neobsahuje alkohol, nie je parfumovaná a tiež neobsahuje syntetické farbivá. Jedinečné zloženie zanechá pleť perfektne vyváženú, dokonca aj keď je citlivá.

V dnešnej recenzii zameriam svoju pozornosť práve na jeden z výrobkov radu Botanical Effects. Bude to jemné tonikum, ktorého úlohou je šetrne odstrániť všetky zvyšky nečistôt a pripraviť pleť na ďalší hydratačný krok. Testovala som Mary Kay Botanical Effects Tonikum pre normálnu až suchú pleť, ktoré je zároveň vhodné pre citlivú pleť. V tomto výrobku je obsiahnutý rastlinný komplex a zmes výťažkov z ľanového semienka a morských rias. Výrobca uvádza, že toto tonikum zanechá pleť čistú a hydratovanú. Takisto zlepší štruktúru pleti a obnoví jej prirodzenú rovnováhu.

Aplikácia: Tonikum sa nanáša jemným vklepkávaním pomocou vatového tampónu každé ráno a večer na vyčistenú tvár a krk. Treba sa vyhnúť oblasti očí a úst.

Rad Botanical Effects značky Mary Kay obsahuje rastlinný komplex a zmes výťažkov z ľanového semienka a morských rias.
Tonikum Botanical Effects od spoločnosti Mary Kay skutočne pleť krásne dočistí, nezanecháva na pleti nepríjemný film a pleť neostáva ulepená, ako sa to pri niektorých lacnejších prípravkoch môže stať. Práve naopak, po použití tohto výrobku ostala moja pleť krásne svieža a pocit čistoty som pociťovala niekoľko nasledujúcich hodín po vyčistení. Navyše pekne uzavrela póry a tak nebudú mať nečistoty z okolia šancu. 

Po aplikácií tonika treba pleť ešte hydratovať pomocou hydratačného krému, ideálne z rovnakej rady ako je samotné tonikum. Ako pri všetkých prípravkoch aj tu platí, že výrobky toho-ktorého radu na seba nadväzujú a vzájomne sa podporujú vo svojej účinnosti. Výrobca odporúča pleť najprv vyčistiť čistiacim krémom, ktorý sa nanáša na navlhčenú tvár každé ráno a večer, následne použiť tonikum a potom pleť hydratovať krémom z radu Botanical Effects. Dva až trikrát týždenne je vhodné použiť masku na tvár, ktorá sa necháva pôsobiť 10 minút. Masku môžete použiť počas ranného alebo večerného čistenia tváre a to hneď za vyčistením. V tom prípade po odstránení masky následuje aplikácia tonika a hydratačného krému. 

Keďže kozmetika Mary Kay je veľmi kvalitná a na vysokej úrovni, jej cena je odpovedajúca jej účinku. Starostlivosť o pleť Botanical Effects je dostupná v dvoch variantoch - pre normálnu až suchú pleť a pre zmiešanú až mastnú pleť. Za 147ml tonika z radu Botanical Effects zaplatíte 22,00€. Cena čistiaceho krému je 20,50€, hydratačný krém Mary Kay stojí 26,00€ a masku kúpite za 22,00€. Tento výrobok môžem odporúčať všetkým dievčatám a ženám, ktoré hľadajú skutočnú kvalitu a záleží im na zložení prípravkov, ktoré používajú.

2 komentáre:

Ďakujem, že si článok dočítala až do konca. Neboj sa zapojiť do diskusie - na mojom blogu vládne sloboda prejavu :-)