4. januára 2014

Módne trendy jar/leto 2014

Vyzerá to tak, že túto zimu budeme o snehu len snívať a tak svoje jarné outfity možno vytiahneme o pár týždňov skôr, než sme zvyknuté. Preto je dobré mať prehľad, aké trendy budú počas jarných a letných mesiacov aktuálne. Poďme sa teda spoločne pozrieť, čo si pre nás vychytení módni návrhári z New Yorku a iných miest módy prichystali.







Počas uplynulých Fashion Weekov, ktoré boli ostro sledované nielen novinármi, ale aj všetkými módnymi blogerkami, sa ľudia z módnej brandže zhodli v jednom - farby sú základom šatníka. Zabudnite na nudnú, hoci elegantnú čierno-bielu kombináciu. Túto sezónu sa nosia farby! Ako to už býva zvykom, aj pre túto sezónu bola zostavená Pantone paleta trendových farieb jar/leto 2014. Aké farby v nej teda nájdeme?


Už na prvý pohľad vidno, že v tohtoročných trendoch dominujú odtiene modrej a fialovej. Pre jar by som spočiatku volila svetlejšie odtiene, kľudne aj pastely z predošlej sezóny. Do sýtejších tónov sa odporúčam pustiť až v lete, kedy sa bláznivosť skrátka nosí. Predsa len na jar sa aj príroda ešte len prebúdza a v plnej kráse sa nám ukazuje až počas horúcich letných mesiacov. 

zdroj obrázku

V jarné dni preto vsaďte na odtiene Violet Tulip, Placid Blue, Sand či zelenkavú farbu Hemlock. S pribúdajúcimi stupňami na teplomere voľte odvážnejšie a výraznejšie farby, ku ktorým určite patrí žltá Freesia a oranžová Celosia. Večne moderná modrá sa tentokrát bude nosiť v odtieni nazvanom Dazzling Blue. Pre tie z vás, ktorým červeň pristane, si módni návrhári pripravili prekvapenie v podobe krásnej farby Cayenne. Desiatku trendy farieb uzatvára nenápadná sivá Paloma a veselá fialová s názvom Radiant Orchid. 

zdroj obrázku

Z kolekcií vychytených módnych značiek som vybrala niekoľko kúskov, ktoré ulahodili môjmu oku. Prvým úlovkom je kampaň značky Burberry, ktorá vsadila na jednoduchú eleganciu, prirodzené a pohodlné strihy a samozrejme spomínané farby. Kombinácia svetlých odtieňov fialovej, modrej a ružovej mi je veľmi sympatická a na jar je to podľa mňa úplný ideál. A čo by to bolo za módu, keby nám v šatníkoch neviseli populárne trenčkoty? Tie sa budú túto jar nosiť v príjemnej pieskovej farbe. Výborná práca, Burberry! 

zdroj obrázku

Značka Primark prispela k módnym trendom pre jar a leto 2014 svojom víziou, ktorá spočíva v živých farbách a veselých, hoci jednoduchých vzoroch. V kolekcii pre nadchádzajúcu sezónu dominujú oblé tvary, čo sa odzrkadlilo nielen na oblečení, ale aj v sérii doplnkov. Okrúhle slnečné okuliare či náušnice majú tento rok zelenú! Chýbať nebudú ani klasické vodorovné pruhy, s tými však opatrne, nesvedčia každej postave! 

zdroj obrázku

Na záver som si pre vás pripravila módnu značku, z ktorej padajú na kolená takmer všetky ženy. Preslávené Louis Vuitton kabelky sú snom nejednej z nás. Sú symbolom elegancie, vkusu a noblesy. Bohužiaľ je to práve táto značka, kto bojuje s falšovateľmi viac, než ktokoľvek iný v kabelkovom biznise. Falošnú "Vitonku" vlastní každá druhá štrnástka a to veru tejto značke na popularite nepridalo. Zabudnime však na okukané modely s monogramom LV a pozrime sa na kolekciu nových kabeliek od Louisa. Značka tentokrát vsadila na čiernu klasiku a doplnila ju o stále moderné kovové prvky. Nechýba ani modrastý detail na vybraných modeloch. Pre extravagantné typy si ľudia z dielne Louis Vuitton pripravili napríklad jedinečný kúsok zdobený modrým perím. 

Čo vravíte na aktuálne trendy pre sezónu jar a leto 2014? Oslovili vás návrhy svetoznámych značiek, alebo to nie je váš štýl? Ktorá farba je vášmu srdcu najbližšia? Podeľte sa s nami o vaše názory, každý komentár je vítaný! 



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem, že si článok dočítala až do konca. Neboj sa zapojiť do diskusie - na mojom blogu vládne sloboda prejavu :-)