10. októbra 2015

Fleur de Cerisier - sprchový gél

Krásny sobotný večer, milé čitateľky
Pevne verím, že všetky tie otravné víkendové upratovacie povinnosti máte už za sebou a v tejto chvíli si pochutnávate na horúcom čaji či čerstvej káve. Ak ešte nedržíte v ruke šálku svojho obľúbeného nápoja, rýchlo si ju choďte pripraviť, aby ste sa mohli čím skôr pohodlne usadiť, zabudnúť na všetok stres a začať s víkendovým relaxom trebárs pri tomto článku. Dnes si totižto čo-to povieme o sladučkom sprchovom gély s úžasnou vôňou čerešňových kvetov.





Pevne verím, že pre tie z vás, ktoré tento blog sledujú pravidelne, nebude dnešný produkt žiadnou novinkou, nakoľko sa objavil aj ako výhra v nedávnej giveaway a tiež ho môžete poznať už z môjho facebooku. Taktiež verím, že víťazka giveaway je s produktom rovnako spokojná ako ja a bude so mnou v názore na tento kúsok súhlasiť. O čom teda toto všetko bude? O sprchovom géle Avon naturals body care v prevedení cherry blossom alebo vznešenejšie  (sme predsa nejaké dámy a dámičky)  fleur de cerisier. Okey, tak poďme na to...


Už na úvod musím povedať, že hoci výberu sprchových gélov neprikladám nejaký super veľký význam a viditeľný rozdiel medzi nimi vnímam viacmenej len pri porovnávaní klasického gélu s niečím krémovitejším, je pre mňa predsalen dôležitých zopár faktorov. Za prvé samozrejme penivosť. Tak nejak (pod)vedome si proste každý z nás spája kvalitu sprchových produktov s ich peniacou schopnosťou. A pritom je to zakaždým len o tom, koľko SLS výrobca napchá do každej fľašky. Hmm, zase tá chémia, ani sa nad tým nejdem radšej zamýšľať, lebo veď raz aj tak umriem a naivné predstavy o rýdzo zdravých produktoch prenechám iným - alebo možno o tom niekedy napíšem, uvidíme... Druhé čo ma zaujíma, je vôňa. Aj keď je jasné, že vôňa väčšiny sprcháčov z tela zlezie spolu s poslednou kvapkou vody, ten pocit kedy celá kúpeľňa vonia ako váš vyvolený produkt, je proste nádherný. No ale úprimne, s tak ohromnými vôňami sa človek stretne párkrát za život, takže úplne mi stačí, ak to vonia aspoň v okolí mojej fyzickej schránky. Posledným faktorom, ktorý ma pri výbere sprchového gélu zaujíma, je ako inak cena. Keďže tento druh produktu sa podľa mňa len minimálne líši od značky k značke, investovať doň majland sa mi proste nechce. Ale to asi nikomu. Povedzme, že vyhodiť 20€ za značkový sprcháč pokladám za šialenstvo.


No dobre teda, už by sme aj mohli prejsť k samotnému produktu. Tieto sprchové gély som teda kupovala v dvoch kusoch - jeden sebe a jeden vám, ako už bolo spomenuté vyššie. Keďže z tejto voňavej kolekcie vlastním nejaký ten čas aj telový sprej, vedela som, že vôňa čerešňových kvetov mi bude vyhovovať. Konieckoncov je to jedna z mojich najobľúbenejších vôní a keby môžem, tak všetko na svete vyrobím s vôňou a motívom cherry blossom. Tento svetloružový fešák od Avonu sa predáva v 200ml balení, v plnej cene 6€, ale neustále je v nejakej akcii, takže ho zoženiete za babku. A tu rovno musím povedať, že aj keď je to dobrý sprcháč, tak za 6€ rozhodne nestojí! Akože šesťeurový sprcháč pre mňa už musí byť ozaj vynikajúci do začiatku do konca a tento proste vo mne nevyvolal dojem nadštandardného produktu, i keď som si ho dosť obľúbila.


Ako som už vravela, jeho vôňa je vcelku príjemná, i keď po čase mi príde tak trochu chemická, no ale čo čakať od Avonu, že? S penivosťou je na tom produkt tiež dosť dobre. Nemusím minúť polovicu fľaštičky aby som sa celá napenila, takže za mňa OK aj v tomto smere. Problém môžete mať, ak v sprche nepoužívate špongiu. V tom prípade je penivosť slabšia, ale to u väčšiny čiste gélových záležitostí, takže moc by som to neriešila. Hubka či špongia mi v sprche zakaždým robia spoločnosť a s nimi sprcháč jednoducho funguje ako má čiže ja som spokojná. Čo ale nejako nefunguje, je hydratačná schopnosť sprchového gélu Avon Naturals čerešňový kvet, ktorú výrobca uvádza. Neviem si celkom predstaviť, ako presne by mal hydratovať sprchový gél pokožku tela, keďže ho aplikujem povedzme na minútu a potom čau pá a spolu s vodou odteká do odtoku. Jednoducho nejakú hydratáciu alebo zmeny na pokožke som nepostrehla a aj keď ju od sprchových gélov nevyžadujem, myslím, že ak už to raz výrobca sľubuje, tak by to mal produkt splniť. Nuž, nestalo sa... 


Na záver ešte kuk na samotný gélik. Už z fotky môžete vidieť, že je dosť riedky a po ruke sa začal roztekať vlastne okamžite. Hoci vo fľaši pôsobí ružovkastým dojmom, aplikovaný v menšom množstve na ruke sa javí skôr ako priesvitný - nie žeby na tom závisel môj život. Aj vďaka svojej konzistencii sa dobre rozotiera a so špongiou skvelo spolupracuje. Dokonca - čo som bola tak trochu prekvapená - sa z nej ani nevymýva príliš rýchlo, ako to u niektorých lacnejších sprchových kamarátoch býva.

Celkovo až na malé nedostatky akými sú napríklad mierne chemická vôňa, môžem sprcháčik ohodnotiť ako skutočne dobrého spoločníka do kúpeľne. Nechcem tvrdiť, že je to niečo svetoborné, je to proste fajn sprcháč za fajn cenu. Obyčajne by u mňa získal asi plný počet bodov, no keďže mám pre vás v zásobe ešte dva sprcháče, ktoré mi akosi viac prirástli k srdcu, tak tento fešák dostane o jeden bodík menej už kvôli spomínanej chemickej vôni a nesplnenej hydratácií.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem, že si článok dočítala až do konca. Neboj sa zapojiť do diskusie - na mojom blogu vládne sloboda prejavu :-)