9. júla 2016

Pátranie po letných must-haves

Zdravím vás, krásky :-)

Leto je v plnom prúde a určite mnohé z vás majú naplánovaných kopec skvelých výletov, dovoleniek a nejednu párty, ktorá bude trvať až do rána. Rovnako ako vy, aj ja si užívam letné lúče a v týchto dňoch premýšľam kam na dovolenku. Od toho sa totižto odvíja, čo všetko ešte musím nakúpiť kým vyrazím do sveta. Pre malú-veľkú inšpiráciu vám prinášam zopár mojich must-have produktov, bez ktorých si ja a moje kamošky nedokážeme predstaviť žiadne leto.





Voda, voda, voda - voda je v lete ten najlepší kamoš, akého si človek môže priať. Neriešim, či je to bazén, more alebo vaňa, hlavne nech sa už konečne môžem schladiť. Inak postrehli ste aktuálny trend veselých plávacích kolies? Tak ja som sa asi zamilovala a nutne potrebujem nafukovacieho plameniaka (alebo čokoľvek iné, len nech je to veselé a farebné)!

Letné drinky a zákusky - nie som veľkým zástancom umelých sirupov a príchutí a preto si radšej do vody šupnem zopár plátkov citrónu, uhorky, nejakú tú medovku, mätu a podobné srandy. Vodu to krásne osvieži a svet je hneď o kúsok krajší. Ak záhradka dovolí, urobím si nejaké to ovocné smoothie z domácich jahôd a čučoriedok, ktoré prípadne obohatím o ďalšie ovocné radosti. Absolútnym luxusom je ľadová káva, ktorá v sebe prináša potešenie z lahodnej zmrzliny a zároveň zaženie môj kofeínový absťák. Myslím, že tým najsmrteľnejším hriechom bude ľadová káva v kombinácii s neodolateľným tiramisu pohárom.

Oblečenie - leto je presne tým obdobím roka, kedy sa človek môže vyblázniť nielen pokiaľ ide o farby, ale aj o vzory. Nikdy som nebola fanúšikom výrazných prvkov, no sem-tam aj mne padne do oka niečo romanticky dievčenské. Dokonca som si pred nejakým časom kúpila svoje prvé tričko s kvetinovou potlačou. Ku klasickým letným prvkom patrí aj námornícka potlač. Aktuálne mám obdobie, kedy snáď neprejde týždeň, aby som si aspoň raz neobliekla moje pásikavé námornícke nohavice. Sú na dotyk neuveriteľne jemné a mäkké a vďaka ich širokému strihu aj vzdušné. Skrátka ich milujem! Okrem voľných nohavíc k letu rozhodne patria aj šaty a sukničky, no priznám sa, že tých mám v šatníku len pár. A vlastne sú tam už dlhé roky, takže ich takmer vôbec nenosím. To viete - nestihla som sa dostať do plavkovej kondície, takže nebudem svet strašiť mojimi nohami ;-)



Doplnky - v letnom období rada svoj outfit obohatím o veselé a niekedy až extravagantné doplnky. Páčia sa mi anjelské krídla, zvieracie motívy a mojim snáď najväčším favoritom sú strapce. Milujem strapce absolútne na všetkom! Nedávno som si nakúpila niekoľko strapčekových a zvieratkových náušníc od kamarátky Táni, o ktorej vám často rozprávam. Plus som vychytala v Kauflande akciu s bižutkou za 1€, takže som tam tie dva náramky so strapčekom a náhrdelník nemohla nechať, určite to chápete. Aktuálne poľujem na dokonalú čiernu kabelku, pretože moja tmavomodrá už má na sebe viditeľné známky opotrebenia. Nepoznáte nejaký fasa e-shop s kabelkami za dobré ceny?

Kozmetika - neviem či to máte aj vy tak, ale v týchto horúčavách vôbec nemám chuť sa líčiť. Ak sa chystám do mesta cez deň, som ochotná napatlať si na xicht maximálne make-up a korektor. Niekedy to celé zafixujem púdrom, ale občas sa na to vyprdnem a idem von bez púdru. Ak však plánujem nejaký večerný program alebo vyrážam na koncert, líčenie musí byť kompletka. V mojom prípade to znamená červený rúž (klasika), veselý lak na nechty a očné tiene. Aktuálne skúšam nejaké farebné líčenia, ale musím sa vám priznať, že sa v nich občas cítim neisto. Hej, som paranoidná a mám pocit, že na mňa všetci civia ako na klauna.



Zmena imidžu - nemôžem si pomôcť, ale letné mesiace vo mne vyvolávajú neuveriteľnú chuť experimentovať s vlasmi. Na nete stále obdivujem baby s modrou, fialovou či ružovou hrivou a vravím si - mať tak na to odvahu. Nechápte ma zle, ja nie som zbabelec, vlastne na vlasoch som už mala snáď všetky možné aj nemožné farby, avšak nikdy to nebolo také to skutočné kikiriky. Ale ja sa raz odhodlám, to vám sľubujem!



Milé drobnosti - čo by to bolo za leto, keby sme sa neobklopovali milými maličkosťami, že? To, že som dokonalý maniak na všetky tie zápisníky, plánovače, organizéry a podobné blbiny, už o mne dávno viete. Stále používam svoj diár, aj keď už nemám toľko času zdobiť ho. Musím sa však priznať, že som pri potulkách po novej predajni TEDi, ktorú u nás otvorili, neodolala maximálne infantilným nálepkám so zvieratkami. Tie princezničkovské som radšej ani neodfotila, lebo by ste sa mi už vážne smiali. Jednou z posledných letných must-haves sú v mojom prípade stovky sviečok. Milujem sviečky! Ale pozor, tie nekresťansky drahé a nechutne smradľavé Yankee Candle N-E-Z-N-Á-Š-A-M! Fakt nerozumiem ako niekto môže vyhodiť 20€ za sviečku, pre pána Jána! Nie žeby som nemala prachy, ale život na intráku ma naučil skutočnej hodnote peňazí. Ono za tých 20€ sa totižto viete celkom slušne najesť aspoň na 3-4 dni a neumrieť hladom je pre mňa prednejšie než nejaká sviečka.




To som sa ale zase nechala uniesť a začala moralizovať, takže radšej už opusťme moje myšlienkové pochody a poďme si konečne užívať to leto. Prezraďte mi, čo patrí k vašim TOP 3 letným must-have produktom? Bez čoho si nedokážete predstaviť tieto horúce dni?


4 komentáre:

  1. Já mám nejraději boho styl, hlavně v poslední době :). Zrovna se snažím obměnit můj šatník za víc boho kousků.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Boho je nádherný štýl, takže ti to schvaľujem (a nový šatník ticho závidím) :-)

      Odstrániť
  2. Já image přes léto neměním, protože jsem ráda, že jsem se koenčně dostala na svou oblíbenou barvu vlasů, kterou jsem měla v plánu už X měsíců :D Ale pořídila jsem si pár letních kousků, jako TuTu sukně, různá tílka s průstřihem atd. A do bazénu plameňáka na plechovky :D

    INKA lifestyle blog

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Gratulujem k tej farbe. Sama viem, aké ťažké je občas dosiahnuť ten správny odtieň ;-)

      Odstrániť

Ďakujem, že si článok dočítala až do konca. Neboj sa zapojiť do diskusie - na mojom blogu vládne sloboda prejavu :-)