8. mája 2017

Legendárny make-up a korektor od Catrice

Príjemný sviatočný večer, moje milé.
Znova sa stretávame na tomto čarovnom mieste aby sme poklábosili o kozmetike a ako som vám už sľúbila, bude to o mojom novom objave - dokonalom make-upe z drogérie. Ešte donedávna som si myslela, že perfektný make-up s vysokým krytím, vhodným odtieňom a dlhou trvácnosťou v bežnom obchode snáď ani nenájdem, avšak pred pár mesiacmi prišla záchrana v podobe produktu, o ktorom dnes bude reč.





Ak patríte ku kozmetickým maniačkam tak ako ja, zaiste vašej pozornosti neunikol nový tekutý make-up od Catrice. Na trhu je síce už pár mesiacov, no podľa mňa sa o ňom stále málo hovorí. Je to škoda, pretože mnohé mladé, ale aj staršie ženy trápi akné či iné nedokonalosti, ktoré nám častokrát spôsobujú nepekné mindráky a kvôli ktorým sa hanbíme ukázať svetu (a ostatným blogerkám) našu tvár.

HD Liquid Coverage foundation - to je celý názov novinky medzi make-upmi od Catrice Cosmetics. A že je to teda dlho očakávaná novinka! Ja osobne na ňu čakám snáď už od puberty! Už v tých časoch som totižto začala (prekvapivo) trpieť na akné, ktoré síce nebolo extra kritické, no aj tak som si s ním užila dosť trápenia. A úplne som sa ho nezbavila ani v dospelosti. Síce som zistila, že mi naň úžasne pomáha napríklad také uhľové Mydlo z Farmy, ale občas sa nejakej tej vyrážke proste podarí vyplávať na povrch - hlavne v období pred menštruáciou kedy sa moje hormóny idú zblázniť, ale to asi poznáte aj samé. Hoci som už vyrástla z detských čias a za svoje akné sa už tak nehanbím, predsalen potrebujem kvôli svojmu povolaniu byť vždy v reprezentatívnej forme. A v tom mi Catrice pomáhaj!


Tento make-up by som s čistým svedomím mohla označiť za Pána Božského. Prečo? Pretože má všetko, čo by Pán Božský mal mať - parádne kryje, ľahko sa nanáša, dlho vydrží a čerešničkou na torte je jeho elegantné a zároveň praktické balenie. Ak si ešte pamätáte moju recenziu make-upu Dermacol Caviar Long Stay, tak tento make-up by som mohla označiť za hrdinu, ktorý ho je schopný prekonať.

Catrice HD Liquid Coverage Foundation má asi ako jediný make-up z drogérie namiesto pumpičky malú pipetku, ktorá nasaje presne také množstvo make-upu, aké potrebujete na nalíčenie celej tváre - nie viac, nie menej. A na tom, dámy a páni, záleží, pretože nie je nič horšie ako zbytočne vydžabať veľké množstvo takéhoto pokladu! Catrice Liquid Coverage sľubuje zmatnenie a výdrž až 24 hodín. Neviem si síce dosť dobre predstaviť, aký bláznivý deň by som musela prežiť, aby som potrebovala byť nalíčená komplet celý deň, ale tejto informácii verím. V môj bežný deň totižto vstávam o 8 a z práce prichádzam okolo 17:30. No a keďže som už od prírody lenivec, s make-upom behám po dome až pokiaľ si nejdem dať večernú sprchu, čo býva obvykle okolo 21. hodiny. A čuduj sa svete - make-up stále drží. Netvrdím, že by si už nežiadal menšie korektúry, ale to bude spôsobené skôr tým, že mám bláznivé psy, ktoré ma radi oblizujú aj na tvári (čo je mimochodom môj druhý tajný recept na akné - ospravedlňujem sa všetkým prehnane čistotným čitateľom). 


Konzistencia make-upu je veľmi tekutá, ale to pre vás zaiste nie je žiadnym prekvapením, pretože to má už v samotnom názve. Nakoľko je make-up vysoko krycí a extra odolný, neodporúčam ho nanášať z chrbta ruky, ako ste predpokladám mnohé zvyknuté. Z ruky by ste ho totiž dosť ťažko zmývali. Radšej doma nájdite nejaký malý kalíšok, do ktorého si potrebné množstvo napipetujete a odtiaľ nanášajte make-up buď to prstami alebo štetcom na pleť. Dobrý je tiež beauty blender. Narozdiel od make-upu Caviar Long Stay, sa s týmto make-upom nemusíte nikam ponáhľať, do pleti vsiakne rovnomerne a primerane rýchlo. Keďže je úžasne tekutý, pracuje sa s ním omnoho pohodlnejšie. Krytie je tak vysoké, že už nie je potrebné použiť korektor. Ja ho však pre istotu nosím v kabelke, pretože nikdy neviete čo sa môže stať - napríklad k vám na obchodnom stretnutí pribehne klientove nové šteniatko, ako sa to nedávno stalo mne.



Keď už sa tu tak priateľsky bavíme o tom, ako prekryť šeredné akné a iné nepríjemnosti, spomeniem rovno ďalší skvelý produkt - korektor Catrice Liquid Camouflage, ktorý má - rovnako ako spomínaný make-up - vysokú kryciu schopnosť a oproti konkurencii aj viditeľne dlhšiu trvácnosť. Čo ma trochu mrzí a aj zaráža, je fakt, že napriek rovnakému číselnému označeniu, nie sú najsvetlejšie odtiene v ponuke totožné. Nie je to síce nič výnimočné, no človek logicky očakáva, že sa produkty budú vzájomne dopĺňať, alebo ak už nie sú ich odtiene totožné, nebudú mať aspoň rovnaké číselné označenie. Neviem ako vy, ale ja si obvykle zrovna pri make-upoch pamätám skôr číslo odtieňu, než jeho presný názov. Nič to, rozdiel medzi nimi po rozotretí nie je svetoborný a tak sa dajú pokojne použiť spolu, i keď neviem si predstaviť aké nedokonalosti by vás museli trápiť, aby ste používali toto megakrycie kombo súčasne.

Tak či onak, korektor sa stal mojou spásou v prípadoch, kedy nepotrebujem (čítaj "som lenivá") líčiť celú tvár a v pohode si vystačím len so zakrytím nedokonalostí - napríklad keď idem venčiť psov a nechcem vystrašiť našich nových susedov :-)



Tekutý korektor Liquid Camouflage od Catrice môžete nanášať priamo aplikátorom, alebo si ho len preniesť na pleť a vklepať prstami - už ako vám vyhovuje, ja používam skôr prsty, keďže je to podľa mňa rýchlejšie a mám v nich viac citu. Samotný tekutý korektor je na tom s výdržou máličko horšie než jeho kamarát make-up a po niekoľkých hodinách si už žiada opravu. Keďže ale ide len o prekrytie lokálnych nedokonalostí, je to prácička na pol minúty - a možno aj menej, takže nie je potrebné mu to vyčítať.

Kryje či nekryje? To je otázka!
Tento korektor sľubuje kryciu schopnosť tak veľkú, že by mala prekryť dokonca aj tetovanie. Rada by som ako správna beauty blogerka otestovala aj túto jeho stránku, ale robiť pokusy na vlastnej mame sa vraj nepatrí a tak Hamletovská záhada o prekrytí či neprekrytí tetovania ostane nevyriešená. 

Pro tip: ak sa vám podarí v drogérii nájsť Catrice stojan, v ktorom nebude tento tekutý korektor vypredaný, určite si nakúpte do zásoby. Ja sama som ho totižto zháňala dobré dva mesiace - čo by the way tiež svedčí o tom, že má tento korektor potenciál stať sa krycou legendou ;-)

6 komentárov:

  1. Catrice korektor som si pred časom kúpila, lebo som naň počula samé chváli. A musím povedať, že je naozaj božský :) mňa osobne veľmi ohrozil najmä preto, že je waterproof a naozaj zakryje nedokonalosti. :) takže aj za mna5/5 a čo sa týka druhého produktu, ten nepoznám no vyzerá zaujímavo.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To som rada, že ti tiež vyhovuje, Kati. Počula som, že dokonca je už v predaji aj tretí, najsvetlejší odtieň, tak ho musím ísť omrknúť, na zimu sa určite bude hodiť :-)

      Odstrániť
  2. Už som počula veľa chváli na ten korektor, myslím, že ho vyskúšam aj ja :) ❤ xx

    Simona | l i v e i n f o x w o r l d

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Mám oba produkty a tiež sa nimi momentálne líčim. Make-up sa mi zdá perfektný, siaha na päty aj môjmu miláčikovi Dermacol 24h Control. Tento je úžasný, na zimu mi bude sedieť možno ešte viac, teraz naň musím naniesť aj púder. Korektor používam na očné okolie, ako kryje akné neviem posúdiť. Do tretice mám aj tuhý korektor Catrice a som s ním tiež maximálne spokojná. Ako píšeš, tieto Catrice produkty sú skrátka legendy.
    Bianka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veru, je až neuveriteľné, že tak kvalitné produkty si vieme kúpiť v bežnej drogérii a nemusíme za nimi cestovať až bohviekde a platiť za ne nekresťanské peniaze :-)

      Odstrániť

Ďakujem, že si článok dočítala až do konca. Neboj sa zapojiť do diskusie - na mojom blogu vládne sloboda prejavu :-)