25. septembra 2017

Vlasový olej z drogérie? Ďakujem neprosím!

Ahojte, dámy!

Po návrate z dovolenky som nabitá energiou, ktorú nemôžem nevyužiť a tak som sa rozhodla zúžitkovať ju pri blogovaní. Ako ste si už mohli všimnúť, okrem toho, že blog má už nejaký ten piatok nový dizajn, dnes nám v bočnom menu pribudlo delenie článkov podľa kozmetických značiek, čo ako pevne verím, pomôže vašej orientácii na blogu. A aby som zbytočne dlho nekvákala, rovno vám prezradím, ktorej značky sa bude týkať dnešná recenzia. Je to značka veľmi známa a myslím si, že aj dosť obľúbená, preto dúfam, že vám táto recenzia pomôže pri najbližšom rozhodovaní. Reč je o línii produktov Elseve od L'Oréal Paris. 





Konkrétne sa pozrieme na zúbok Hodvábnemu oleju na vlasy, ktorý sľubuje premeniť vašu neposlušnú hrivu na oslnivú korunu krásy. Aby som bola úprimná, k tomuto produktu som sa dostala viacmenej náhodou, keď si ho kúpila moja mamina. Dlho však produkt nepoužívala a ja som si povedala, že ho teda spotrebujem miesto nej. Hodvábny olej od L'Oréalu sa používa klasickým spôsobom ako všetky iné vlasové oleje - 3-4 kvapky oleja napumpujeme do dlane, v rukách olej trošku nahrejeme a votrieme do suchých vlasov. Neoplachujeme. I ja som postupovala podľa návodu od výrobcu a musím skonštatovať, že 3-4 kvapky oleja nestačili na moje polodlhé vlasy (rozumej dĺžka po ramená). Kvapiek som musela použiť omnoho viac, čo bolo hneď vidieť v spotrebe produktu. Olej som sa snažila votrieť do vlasov, no už pri prechádzaní rukami skrz moju hrivu som cítila, že to nie je ono. Olej mal veľmi divnú konzistenciu, povedala by som, že priam neprirodzenú pre tento typ produktu. Olej akoby sa nechcel zapracovať do vlasov a len na nich prapodivným spôsobom sedel. A tak som sa dostala k zloženiu tohoto produktu. Hmm, presne ako som si myslela - zloženie je nadupané silikónmi. Ale prečo? Veď silikóny zabraňujú vstrebávaniu všetkých látok, tak čo sakra robia v oleji na vlasy? - vravela som si nechápavo. A veruže zabránili akémukoľvek zlepšeniu mojej frizúry. Olej som nechala vo vlasoch cez noc, veď uvidím čo to dá...


Ráno som to však už nevydržala a vlasy som si musela okamžite umyť. Šampónujem, šampónujem, zmývam hlavu, stále sa mi to nepáči. Druhá dávka šampónu, masírujem, masírujem, znova oplach a furt mám tú parížsku kravinu vo vlasoch! Priatelia, situácia je vážna, priam kritická! No nič, tretíkrát siaham po tekutom šampóne a nadávam ako zmyslovzbavená, pretože ten blbý silikón nie a nie vymyť z vlasov. 

O 30 minút neskôr... 
No hurááá, konečne sa mi po pol hodine podarilo ten sajrajt z vlasov vymyť! Vyjdem zo sprchy, zabalím lebku do osušky a namierim si to do mojej izby. Asi po hodine mi vlasy ako-tak preschli, po dvoch hoďkách už boli suché. Suché a mastné! A spľasnuté a nechutné! Fuj, fuj, fuj. Že vraj 6 vzácnych olejov z kvetov. No to by ma vcelku zaujímalo, aký kvet obsahuje syntetický silikón, ktorý som našla v zložení a ktorý je, ako som neskôr zistila, v Kanade na zozname toxických látok. Veď sa len pozrite samé - silikón je v zložení na prvom mieste, čo znamená, že ho produkt obsahuje najviac...

ZLOŽENIE: cyclopentasiloxane, dimethiconol, chamomilla recutita extract / matricaria flower extract, cocos nucifera oil / coconut oil, helianthus annuus seed oil / sunflower seed oil, nelumbium speciosum extract / nelumbium speciosum flower extract, benzyl alcohol, cinnamal, linalool, linum usitatissimum flower extract, caprylic / capric triglyceride, gardenia tahitensis flower extract, rosa canina flower extract, bisabolol, glycine soja oil / soybean oil, parfum / fragrance

Verte mi, dámy, vykašlite sa na tých pár ečiek, čo stojí táto sranda, ktorú použijete maximálne raz. Radšej investujte do čistých olejov od poctivých výrobcov a buďto si ich striedajte, alebo si vyrábajte vlastnú zmes olejov. Za seba vám môžem odporučiť napríklad jojobový olej v bio kvalite anglickej značky Akamuti alebo univerzálny 100% prírodný bambucký olej značky Victor Philippe

10 komentárov:

  1. Tie z drogérie sú slabé ako čaj a podľa mňa nič nerobia. Prírodný jojobový či kokosový olej však moje vlasy zmastia neskutočne a umyť sa to nedá takže za mňa takéto oleje do suchých vlasov tiež nie. Verím skôr tým profesionálnym, mala som jeden Inca Oil a ten bol super a od tej doby som lepší nenašla. Teraz používam Biosilk a zdá sa mi dobrý.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Po Inca Oil sa budem musieť poobzerať, zatiaľ som o ňom nepočula, takže vďaka za tip :-)

      Odstrániť
  2. Teda to vypadá opravdu hrozně. Tuto značku mám docela ráda, ale naštěstí jsem tento olej ještě neměla. Já většinou do vlasů používám kokosový olej. :-)
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja oleje do vlasov dosť striedam, naposledy som používala olivový s rozmarínom, ale keď mi nečakane došiel, siahla som na skúšku po tomto. Bolo to fakt blbé rozhodnutie :-D Ale na druhú stranu teraz môžem varovať ostatné dievčatá, aby tento olej od L'Orealu nekupovali, takže opäť raz sa potvrdilo, že všetko zlé je na niečo dobré.

      Odstrániť
  3. Pozerala som na tento olej v drogérií a som rada, že som mu odolala, pretože keď čítam tvoju recenziu tak je to katastrofa :/ Radšej ostanem verná môjmu mandľovému oleju :)

    Ardnaxela

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to som rada, že som ti ušetrila peniaze a starosti s týmto produktom :-)

      Odstrániť
  4. Já už v drogerie kosmetiku skoro nekupuji. Jen kapesníky a toaletní papír :-D ráda sahám po přírodní kosmetice nebo alespoň bez silikonů a parabenů, přes to nejede vlak :-) proto mě ani tento olejíček nepřekvapuje...
    All my cosmetics

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tiež sa snažím postupne prejsť na čisto prírodné produkty, ale mám toho doma ešte dosť, čo sa mi tu nahromadilo a zase by bola škoda to vyhodiť, takže spotrebovávam zásoby a niečo som porozdávala aj medzi kamarátky :-)

      Odstrániť
  5. Tak tento konkrétne som nemala, ale z drogerie už zopár ročkov použivam Baleu olej a neviem si ho vynachváliť. Hustý, vonavy, dlho vydrží, proste pre mna top zo všetkých, čo som kedy skušala.
    Štýl ženy

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak na tú Baleu sa budem musieť pozrieť, v poslednom čase ich vlasové produkty dosť prehliadam.

      Odstrániť

Ďakujem, že si článok dočítala až do konca. Neboj sa zapojiť do diskusie - na mojom blogu vládne sloboda prejavu :-)