8. októbra 2017

Prečo som začala myslieť ekologicky, alebo ako to u mňa celé začalo...

Ahoj pri ďalšom EKO článku!
Možno sa zamýšľaš, prečo som sa rozhodla žiť viac EKO a či to nie je len moja snaha ísť s dobou. Ubezpečujem ťa, že nie je. Nad ekológiou som začala rozmýšľať už pred niekoľkými rokmi a postupne som začala meniť svoj život k lepšiemu. Ako beauty blogerka som bola dosť ovplyvnená svetom konzumu, svetom, v ktorom všetci mali všetko, v ktorom sa neustále nakupovalo, v ktorom sme sa naháňali kto bude mať viac spoluprác a vyskúša viac vecí. Tento život nebol šťastný, hoci sa ním spočiatku zdal...





Človek ale zrazu sedí v izbe plnej vecí a premýšľa, kedy to všetko vlastne spotrebuje. Zásobu sprchových gélov a telových mliek mám hádam do konca života (alebo aspoň do svadby) a aj tak sa cítim prázdna. Prečo je tomu tak? Pretože veci nás šťastnými nikdy nespravia. Alebo aspoň mňa nie. Rada si spomínam na tie chvíle, ktoré som trávila v útulku. To bol ozajstný život. Byť tu pre iných, pomôcť im a niečo po sebe zanechať. Vytvoriť odkaz, ktorí budú chcieť ostatní nasledovať. Dať životu zmysel a robiť to, čo je správne. Tak by to podľa mňa malo byť a preto som rada, že som sa vrátila na správnu koľaj.


V súčasnosti sa postupom času zbavujem všetkých tých nahromadených vecí, prestávam nakupovať kvantum produktov, ktoré ne(s)potrebujem, čistím priestor okolo seba a tým si čistím aj svoju myseľ. Je to také oslobodzujúce. Je to úžasný pocit nebyť otrokom konzumu. Je úžasné neporovnávať sa s ostatnými a nepredbiehať sa kto dnes nakúpil drahšie, lepšie, značkovejšie veci. Je krásne vidieť niečo celkom obyčajné a objaviť v tom potenciál. Postupne som sa zamilovala do recyklovania, do prírodných produktov a pevne verím, že sa jedného dňa pripojím ku skupinke vyznávačov zero waste života. Mám pred sebou ešte dlhú cestu, no už teraz cítim, že robím správnu vec. Nechcem byť fanatik, ktorý za každú cenu poučuje ostatných ako by mali žiť svoje životy, no rada sa podelím o svoje názory s tými, ktorí o to stoja.

Ak si naladená na rovnakú vlnu ako ja, budem šťastná ak sa staneme priateľkami a budeme si pravidelne vymieňať svoje skúsenosti... 

2 komentáre:

  1. Nad touto témou som sa aj ja už zamýšľala a určite by som sa časom chcela dopracovať k trošku lepšiemu životnému štýlu v rámci šetrenia našej planéty. Dávam odber a teším sa na ďalšie príspevky! :)
    Caroline

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem, že si článok dočítala až do konca. Neboj sa zapojiť do diskusie - na mojom blogu vládne sloboda prejavu :-)