31. augusta 2015

Letné novinky od Balei

Zdravíčko!
Po čase sa opäť dostávam k recenzovaniu Baleáckych produktov. Tentokrát vám prinášam nádielku rovno troch výrobkov známej nemeckej značky. Už na úvod sa chcem poďakovať slovenskému zastúpeniu DM, ktoré mi láskavo zaslalo produkty na testovanie a tým opäť urobili moje leto o čosi krajšie. ĎAKUJEM! Podstatou dnešného článku budú tri produkty pre telo a tvár, z ktorých dva považujem za výborné a jeden za nie príliš vydarený. Ktorý produkt získa najlepšie a ktorý najhoršie hodnotenie? Čítajte ďalej a dozviete sa viac!






#1 Trblietavý sprchový gél s kokosovou vôňou
Už minulý rok nás DM drogéria potešila vynikajúcim telovým mliekom s trblietkami nesúcim názov You are gold - Golden shine bodylotion. Tento rok sa k nemu pridali ďalšie trblietavé produkty, ktoré sú pre mňa naprostou nevyhnutnosťou a letným objavom číslo jedna! Na testovanie som obdržala kokosový sprchový gél s obsahom trblietok, ktoré na tele zanechávajú nádherný finish. O tom, že sprcháče od Balei sú nielen lacné, ale tiež dobré, vieme už odpradávna. A tentokrát vám odporúčam svoju rodinku sprchových gélov rozšíriť aj o tohto mládenca. Kokosový sprchový gél so shimmerom sa pýši úžasne sladkou vôňou, do ktorej sa skrátka musíte zamilovať či chcete alebo nie. Sprcháč má štýlový modrý odtieň, čo z jeho používania robí ešte väčšiu zábavu. Penivosť je megaúžasná, no ešte lepší je trblietavý efekt, ktorý na pokožke zanechá. Samozrejme z vás nebude discoguľa, ale nejaké tie trblietky na vás ostanú a pokožku zanechajú príjemne žiarivú. Nepochybne by sa dal tento produkt považovať za must have letnej sezóny, pretože úžasne podčiarkne krásu opálenej pokožky. Za mňa všetky palce hore! Cena produktu je (ako sme už u Balea sprchových gélov zvyknuté) 0,99€/250ml.





Hodnotenie produktu - 1 alebo must-have produkt


#2 Balea Active anti-transpirant deo roll-on 
Nasledujúcim výrobkom je antitranspirant Balea Active. Pre tie z vás, ktoré neviete aký je rozdiel medzi antitranspirantom a antiperspirantom tu mám krátke náučné okienko - rozdiel medzi antiperspirantom a antitranspirantom nie je vôbec žiadny, akurát že "antitranspirant" je po francúzsky a Francúzsko tak nejak podvedome v beauty svete považujeme za synonymum kvality, takže ide len o nejakú psychológiu predaja, možno tiež snaha zaujať pozornosť spotrebiteľa niečím neznámym. Tento produkt je zahalený do obalu ladných ženských tvarov. Príjemné dievčenské farby len podporujú sympatický dojem z tohoto produktu. Pri čítaní obalu zisťujem, že Active guľôčka sľubuje 48-hodinovú ochranu pred potom a nepríjemným zápachom. Takisto produkt neobsahuje alkohol. Prvé dojmy teda na výbornú. V testovaní však nastáva niekoľko nemilých situácií, ktoré tento produkt radia medzi najhoršie výrobky v oblasti pazuchovej hygieny. Jednak (ako to už pri guľôčkách býva zvykom) pocit mokrého podpazušia po aplikácii produktu trvá niekoľko (pre mňa nekonečne dlhých) minút, čo komplikuje situáciu s obliekaním - fľaky na blúzke od antiperspirantu za vhodný módny doplnok nepokladám. Druhým problémom je, že práve v dni, kedy sa na antiperspirant spoliehame najviac, jemu sa príliš pracovať nechce. Aj keď na obale je spolu s deo funkciou uvedená aj antiperspirančná funkcia, nejakého extra zníženia potenia sa nedočkáte. A tak ostáva už len modliť sa v dobré výkony dezodorantu. Ale uups, po 3 hodinách máme problém aj v tejto sfére. Vôňa, ktorá síce nie je svetoborná, no aspoňže vyložene nesmrdí, sa zrazu začína vytrácať a pomaly ale isto sa o slovo hlásia nepríjemne zapáchajúce baktérie z podpazušia. O-ooou, čo teraz? Neostáva nič iné, než výrobok aplikovať znova a potom znova a ešte raz, až kým sa konečne na konci dňa nevrátite domov a nedáte si sprchu. Zhrnutie? Takmer nulová antiperspirančná schopnosť, priemerné deodorizačné vlastnosti a vlastne tak nejak celkovo krátka výdrž. Produkt ma pravdupovediac neoslnil, i keď ktovie - možno  jeho skutočný čas príde až niekedy v jeseni či zime, keď potné žľazy nepracujú na plné obrátky. O tom, či si nakoniec vylepší reputáciu, vás budem informovať na facebooku - na letné dni ho však neodporúčam. Za 50ml antiperspirantu/deodorantu zaplatíte 1,49€.


#3 Balea water spray
Napriek predošlému baleáckemu sklamaniu vám musím dať do pozornosti ďalší výrobok, ktorý si už niekoľko týždňov máte možnosť zakúpiť v DM drogérií a ktorý určite oceníte počas posledných pekelne teplých dní. Ak by ste náhodou namietali, že sme na konci leta a tých horúcich dní bude už iba pár, tak nezabúdajte, že nás čaká babie leto a slniečko nás predsalen ešte pár týždňov potrápi. Z fotiek je vám jasné, že tretím produktom, ktorému dnes venujem pozornosť, bude aqua sprej, teda osviežujúca voda v spreji. Podobný produkt určite poznáte z portfólia značiek Avéne či La Roche-Posay, i keď v prípade spomínaných výrobcov ide o termálnu vodu, zatiaľ čo Balea používa obyčajnú vodu, ktorá nemá tak výnimočné vlastnosti ako termálne pramene. Napriek tomu si myslím, že práve Balea bude lákať väčšiu množinu spotrebiteľov a to predovšetkým kvôli niekoľkonásobne nižšej cene produktu. Osviežujúci sprej Aqua od Balei je určený k revitalizácii a ochladeniu pokožky pri práci, športe či kedykoľvek počas leňošenia. Použiť ho môžete na celé telo ale i tvár, čo bolo u mňa najčastejším využitím. Počas týchto neznesiteľných dní sprej prináša veľkú úľavu a aj pri častom používaní (u mňa asi 20x denne) vydrží nekonečne dlho. Ak by ste si chceli dopriať extra chladivé osvieženie, neváhajte sprej držať v chladničke. Tento fešák je vďaka svojej skladnosti vhodný aj na cestovanie, u mňa v ruksaku nikdy nechýba a sprevádza ma na všetkých výletoch. Ak si hovoríte, že platiť za vodu v spreji je blbosť, rozhodne by ste to mali byť práve vy, kto musí tento produkt vyskúšať. Za 150ml Wasser spray od Balei dáte smiešnych 1,59€ (cena termálnej vody v spreji od Avéne, resp. konkurenčného spreju La Roche-Posay eau thermale, sa pohybuje okolo 7-8€ za rovnaký objem).


Na záver vás ešte poctím pár kvázi umeleckými momentkami zachytávajúcimi prúd vodného spreju v akcii.



Hodnotenie produktu - 1 alebo must-have produkt



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem, že si článok dočítala až do konca. Neboj sa zapojiť do diskusie - na mojom blogu vládne sloboda prejavu :-)