13. marca 2016

Upokojujúci make-up Calming Effects od Avonu

Príjemnú sobotu, priatelia!

Ako som sľúbila, konečne mám čas sadnúť si k počítaču a pripraviť pre vás nejaké nové články. Keďže už dávno sme si nedali žiadnu recenziu dekoratívnej kozmetiky, rozhodla som sa dnes s vami podeliť o moje postrehy k make-upu Calming Effects od Avonu, ktorý zaiste mnohé z vás poznajú aspoň z počutia. 

Už v úvode sa musím priznať, že kúpa make-upu alebo všeobecne dekoratívnej kozmetiky cez katalóg je podľa mňa asi tá najnepraktickejšia vec, aká kedy bola vymyslená. Nielen, že si nevyskúšate konzistenciu výrobku, nezistíte jeho kryciu schopnosť/pigmentáciu, ale dokonca ešte aj odtieň si vyberáte viacmenej naslepo, pretože obrázky bývajú často dosť skreslené. Aj napriek tomu mám však pomerne dosť výrobkov práve od Avonu a to z jedného jediného dôvodu - ceny sú vskutku lákavé a rada využívam akcie, ktoré Avon často ponúka. Ak ste ako ja a po mnohých rokoch nosenia make-upu viete, aké odtiene vaša pleť potrebuje, nemusí vám katalógový predaj vôbec prekážať. Sama na sebe som za tie roky vypozorovala, že mojej pleti sedia počas zimy najsvetlejšie odtiene z ponuky výrobcov, v lete zasa o odtieň tmavšie. V prípade tohoto make-upu som zvolila odtieň Nude a ako môžete vidieť na fotke, farba make-upu je v skutočnosti svetlejšia než vo vzorkovníku - vlastne sa skôr blíži k odtieňu Ivory, než k Nude. Každopádne mi make-up odtieňom krásne sedel viacmenej počas celého roka, takže som sa v jeho používaní nemusela ničím obmedzovať.






Make-up som používala dá sa povedať takmer každý deň a bola som milo prekvapená, ako dlho mi 30ml balenie vydržalo (4 či 5 mesiacov). Make-up má krásne ľahkú textúru, je tekutý a výborne sa rozotiera. Na pleti nerobí šmuhy a takisto sa nezhlukuje ani nedrolí. Príjemne prekvapená som bola aj z jeho krycej schopnosti - make-up patrí k stredne krycím záležitostiam, takže ho ocenia aj ženy s jemnými nedokonalosťami pleti. Aj keď je krásne pigmentovaný, nemusíte sa obávať nejakého efektu masky. S make-upom sa dobre pracuje a s pleťou prirodzene splynie. Ak sa na mojej pleti vyskytli nejaké ozaj výrazné nedokonalosti, pod make-up som použila ešte obľúbený korektor z Oriflame a bolo po probléme. Ak ale nemáte tvár posiatu stovkami vyrážok, Calming Effects svoju prácu make-upu zvláda výborne aj bez korektoru.

Na druhú stranu by som privítala trošičku lepšiu výdrž, hlavne v letných mesiacoch, kedy som po príchode zo školy pozorovala, že by bolo potrebné líčenie obnoviť. Tu ale rovno uvediem, že som nepoužívala  bázu pod make-up a taktiež, že výrobca žiadne dlhotrvajúce účinky nesľubuje, takže to sú len také moje zbožné priania a to, že som ostala v tomto smere rozmaznaná po používaní Caviar Long Stay od Dermacolu.


Ako už samotný názov tohoto make-upu prezrádza, ide o upokojujúci make-up. Tón pleti skutočne krásne zjednotí, zamaskuje prípadné začervenania. Jeho ďalšími účinkami majú byť rozžiarujúci efekt, hydratácia pleti, zmiernenie príznakov napätia a únavy pleti, udržanie sviežeho vzhľadu a jemné až stredné krytie. Ten rozžiarujúci efekt si všimnete okamžite. Pleť vyzerá príjemne a zdravo, aj keď sa pod make-upom ukrývajú nechcené nedokonalosti. Unavená pleť okamžite chytí druhý dych a vy sa nemusíte za stav svojej pokožky hanbiť. Make-up Avon Calming Effects je obohatený o harmanček, levanduľu, aloe vera a vitamíny A a E. Hodí sa pre všetky typy pleti, obzvlášť pre suchú a citlivú pleť. Je samozrejme dermatologicky testovaný, hypoalergénny a nevedie k vzniku akné. Cena sa pohybuje na úrovni 5-6€, no kľudne by mohla byť aj vyššia, nakoľko sa jedná o veľmi kvalitný a pokiaľ viem, tak aj dosť obľúbený make-up. Nedá mi ale nespomenúť malý technický zádrheľ, ktorý mne osobne vcelku vadí a síce, že to balenie make-upu, resp. jeho etiketa sa vcelku rýchlo ošúcha a farba z nej opadá, takže po pár mesiacoch už vlastne ani neviete, čo za produkt vo fľaštičke máte (samozrejme ak to nepoznáte po pamäti). Je to síce len taká drobnosť, no ak si vezmem, že by som mala týchto make-upov viac a v rôznych odtieňoch, tak po chvíli už nezistím, ktorý je ktorý, pretože sa celý obal skrátka ošuchá a neostane na ňom ani Ň. Inak ale dávam palec hore, ide o vydarený make-up, ktorý stojí za vyskúšanie.

Hodnotenie produktu - 2 alebo fajn produkt, ktorý stojí za vyskúšanie


10 komentárov:

  1. Tak make-up mě moc zaujal, teď mám doma zásobičku, ale kdybych potřebovala nový, tak byhc asi sáhla po tomto.
    Beauty by K.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Za seba ho môžem skutočne odporučiť. Konieckoncov niet divu, prečo patrí k najobľúbenejším make-upom, ktoré Avon predáva. :-)

      Odstrániť
  2. Recenze zní velmi kladně. Make up od Avonu jsem ještě neměla a kdybych jich doma neměla tolik, vůbec bych se tomuto nebránila. Škoda té výdrže že není taková.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tá výdrž mrzí aj mňa. V zime s ňou nie je absolútne žiaden problém, tam mi vydrží od rána až do takej 17:00-18:00 hodiny bez problému. Ale v lete keď je horúco a potím sa, tak make-up ide samozrejme aj skôr z tváre preč. Verím, že dobrá podkladová báza alebo fixačný sprej na make-up by to vyriešili, ale osobne ich veľmi nevyužívam, lebo nechcem pleť zbytočne zaťažovať prípravkami na báze silikónu, keďže mi to pochopiteľne nerobí dobre na pleť.

      Odstrániť
  3. Tento som tiež doma mala, vyhrala som ho vo vianočnej giveaway v dvoch odtieňoch, no ani jeden mi nesadol :D A taktiež som ho ani nevyskúšala, keďže mi zloženie nebolo veľmi sympatické.. ale tvoja recenzia je skvelá ♥
    PS:Som rada že sa konečne môžem k tvojim článkom vyjadriť :3

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som sa práve bála aký bude odtieň, predsalen cez katalóg kupovať... Ale potom som ostala prekvapená, že mi sedí kľudne aj v zime, lebo ja sa radím k skôr k bleduľkám, tak mám problém vybrať niečo, čo by mi ozaj že sedelo. Škoda, že s tými odtieňmi máme na Slovensku dosť problém. Najviac ma štve, že niektoré aj drogérkové značky majú zo svojich make-upov aj svetlejšie odtiene, ale u nás ich nepredávajú, pritom tu máme kopec bleduliek, takže tu by to šlo ako teplé rožky. :-D

      Odstrániť
  4. Ja som skúšala toľko makeupov a vždy mi bol aj ten najbledší moc tmavý. Tvááájlajt upíri mi môžu závidieť. Čo sa týka Avon značky tak, keď som mala z tade makeup vždy to vyzeralo, že som si tvár vyváľala v dákom bahne. Neviem možno sa polepšili ale mne ich makeupy nikdy nesadli.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ono je pravda, že nájsť make-up pre skutočné bleduľky je občas nadľudský výkon. Tejto téme sa chcem venovať v jednom z mojich ďalších článkov, takže verím, že ti moje rady pomôžu :)

      Odstrániť
  5. Zatím mám doma jen vzoreček od kamarádky, tak snad uspěje a koupím si ho sama. Jinak moc pěkná recenze. Budu moc ráda když i ty se koukneš na můj blog a napíšeš nějaký komentář ZDE S láskou Rose :**

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem, že si článok dočítala až do konca. Neboj sa zapojiť do diskusie - na mojom blogu vládne sloboda prejavu :-)