5. marca 2016

Victor Philippe bambucký olej na tvár, telo a vlasy

Krásny začiatok víkendu, milí čitatelia!
Pomaly ale isto sa dávam citovo dohromady a pripravujem pre vás ďalšie články. Už nejakú dobu sa na blogu neobjavila kozmetická recenzia a tak nadišiel čas dobehnúť zameškané. Dnešným produktom určite poteším nadšencov prírodnej a veganskej kozmetiky, pretože sa spoločne pozrieme na zúbok 100% prírodnému bambuckému oleju milánskej značky Victor Philippe

Predpokladám, že táto značka mnohým z vás nie je známa a preto si ju najskôr trošičku predstavíme. Talianska značka Victor Philippe vznikla koncom 70. rokov s úmyslom vyrábať a ponúkať na trhu prírodné kozmetické produkty vysokej kvality. Sídlom značky sa stal zámok zo 17. storočia, ktorý sa nachádza vo včelárskej oblasti, preto niet divu, že sa spoločnosť orientovala práve na zázračné schopnosti propolisu. O čosi neskôr, začiatkom 90. rokov, nastala vo výrobe revolúcia vďaka rastline aloe vera, ktorej liečivé účinky v tých časoch neboli príliš známe. Victor Philippe si tento zázrak zo sveta rastlín nechal dovážať z Barbadosu. V dôsledku toho, že trh časom zaplavili nie príliš kvalitné, zato prehnane drahé produkty iných značiek, uzavrela talianska spoločnosť Victor Philippe zmluvu s hlavným brazílskym producentom aloe vera výbornej kvality. Ako sa rozširovala skupina zákazníkov, rástlo aj povedomie o tejto spoločnosti a ich vysokokvalitných výrobkoch. Netrvalo dlho a firma Victor Philippe bola známa aj ďaleko za hranicami štátu. Spoločnosť v súčasnosti vlastní certifikát organickej BIO ECO kozmetiky a zameriava sa na výrobky z propolisu, aloe vera, karité a ďalších hodnotných látok pochádzajúcich od matky Zeme. Okrem kozmetiky v ponuke tohto talianskeho výrobcu nájdete aj niekoľko dekoračných bytových doplnkov.






V dnešnej recenzii sa zameriam na úžasne voňavý 100% prírodný bambucký olej s vitamínmi E a C, ktorý je vhodný na ošetrenie tváre, tela a vlasov. Aby som pravdu povedala, všetky karité výrobky, ktoré som doteraz mala, mi pripadali veľmi mastné a preto som ich nerada používala. Našťastie u tohoto produktu je to inak. Aj keď je jeho využitie všestranné, ja ho používam výhradne na pleť a preto oceňujem, že ju zbytočne nezaťažuje a olej sa do pokožky po chvíľke príjemne vstrebe. Na celú tvár mi vystačí jedno stlačenie rozprašovača. Olej si nastriekam do dlane a prstom nanesiem na líca, čelo, nos a bradu. Následne produkt rozotriem končekmi prstov. Proste klasika, čo vám budem hovoriť. Všímam si, že moja pleť je po jeho použití na pohľad krajšia, akoby v sebe mala viac života, vyzerá zdravšie a je hydratovaná po celý deň. Obsiahnutý vitamín E by sa mal postarať o protistárnucí efekt, ale vzhľadom k tomu, že po planéte behám ešte len 24 rokov, neviem tento jav dostatočne odsledovať. 


Prírodný olej karité som ocenila hlavne v jeseni a zime, teda v chladnom počasí, kedy moja pleť má tendenciu byť suchšia. Podľa popisu výrobcu produkt môžete využiť aj v lete na ošetrenie pokožky po slnení, prípadne počas celého roka ho môžete aplikovať na depilované a epilované miesta, aby ste pokožku upokojili. Ja ho ale používam výhradne na tvár a vďaka tomu, že tohto produktu na jedno použitie veľa neminiem, obsiahnutých 100ml mi vystačilo na niekoľko dlhých mesiacov pravidelného používania. Pochopiteľne ak ho budete aplikovať aj na telo a vlasy, miniete ho viac a teda aj skôr spotrebujete. 


Ak by sme sa chceli bližšie pozrieť na zloženie výrobku, dozvieme sa, že olej karité sa na zložení podieľa 99,6% (neviem prečo slovenský preklad uvádza 99,4% bambuckého oleju, keď podľa talianskeho popisu je to 99,6%) a ďalšími obsiahnutými látkami v produkte sú vitamín E, vitamín C a prírodná silica. Výrobok je 100% rastlinného pôvodu, teda vhodný aj pre veganov, je vhodný na všetky typy pleti vrátane mastnej a zmiešanej, pleť nezaťažuje a nemastí, je bez konzervačných látok, neobsahuje farbivá a je dermatologicky testovaný. Osobne veľmi oceňujem, že je tento karité olej balený do fliaš z tmavého skla, čím sa predíde zmene kvality produktu, pretože všetci dobre vieme, že oleje by sme mali skladovať tak, aby sme zabránili kontaktu so slnečnými lúčmi - tmavé sklo je preto výbornou cestou, ako produkt chrániť pred slnečným žiarením. Cena 100% prírodného bambuckého oleju (karité oleju) značky Victor Philippe sa pohybuje okolo 10-12€ za 100ml balenie. 

Hodnotenie produktu - 1 alebo must-have produkt

8 komentárov:

  1. Znacku jsem doted neznala, ale olej vypada moc dobre. Ja mam plet sussi, takze oleje pouzivam pri vecerni peci moc rada, nejradeji mam oleje od Saloos a Weledy :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Saloos a Weleda sú pre mňa značky, ktoré síce v obchodoch registrujem, ale zatiaľ s nimi skúsenosť nemám. Určite niekedy ale siahnem aj po nich. :-)

      Odstrániť
  2. Okej asi som si pri nadpise zlomila jazyk :D Dlho som sa tu neukázala takže to tu musím premrknúť celé... značku vôbec nepoznám, takže som sa dozvedela niečo nové len neviem no ja mám dosť fajnovú pleť. Síce suchú ale no neviem, že ako by reagovala na olejček moja fajnovka.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja verím, že práve tým, že ide o 100% prírodný produkt, tak bude vyhovovať každému typu pleti. Konieckoncov v ňom nie je nič chemického pôvodu, čo zvykne dráždiť, keďže je to vlastne len olej a vitamíny.

      Odstrániť
  3. O tejto značke som doteraz ani nepočula.. ale musím uznať že ma zaujala a vyzerá lákavo :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ver mi, že už keď ja pochválim bambucký olej, tak to je čo povedať. Zatiaľ všetko čo som mala, bolo na mňa proste odporne mastné, ale toto je ako malý zázrak. Len škoda, že už som takmer na konci balenia. Budem musieť doplniť zásoby a vyskúšať ho aj na končeky vlasov.

      Odstrániť
  4. páči sa mi bio eko kozmetika takže určite kliknem na tu stranku, akurát som hladala nejaké iné stranky bio-eko (poznam len bio-beauty) dakujem za inspiracie :)

    TeenMumy

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja najčastejšie nakupujem na Biobeauty.sk alebo priamo v kamenných predajniach. Vlastne aj tento olej bol kupovaný priamo v predajni u nás v meste, takže mi to dalo zabrať pohľadať ho v eshopoch, keďže táto značka je pomerne neznáma na Slovensku a vlastne aj v ČR, tam sa mi podarilo nájsť len eshop oficiálneho distribútora..

      Odstrániť

Ďakujem, že si článok dočítala až do konca. Neboj sa zapojiť do diskusie - na mojom blogu vládne sloboda prejavu :-)