Je piatok - deň zaslúženého oddychu. Deň, kedy chodím s priateľmi na kávu. Deň, kedy nič nemusím. Deň, kedy si doprajem to najlepšie. Dnes som si dopriala kulinársky orgazmus v podobe cestovinového šalátu s tuniakom, sterilizovanou mrkvou a hráškom, k tomu Piatto Caprese a ako zákusok som zvolila miešané kúsky ananásu a hrozna. Všetko som si to kúsok po kúsku vychutnala v súkromí mojej izby. A keďže ja som človek štedrý, podelím sa s vami o recepty. Prajem vám dobrú chuť.
Cestovinový šalát s tuniakom
Na prípravu budeme potrebovať: cestoviny, konzervu tuniaka, sterilizovaný hrášok a mrkvu, lyžičku soli.
Postup: Cestoviny uvaríme podľa návodu v osolenej vode a necháme ich vychladnúť. Po vychladnutí do nich pridáme konzervu tuniaka a sterilizovanú zeleninu. Zamiešame a podávame.
Piatto Caprese
Na prípravu budeme potrebovať: jedno balenie syru Mozzarella, jednu väčšiu rajčinu, olivový olej a bazalku.
Postup: Mozzarellu a rajčinu nakrájame na plátky, naukladáme ich striedavo na tanier, ozdobíme bazalkou a pokvapkáme olivovým olejom.
Ovocný ananásovo-hroznový pohár
Na prípravu budeme potrebovať: ananás a hrozno
Postup: Ananás očistíme a nakrájame na stredne veľké kocky. Umyté bobule hrozna zmiešame s ananásom a podávame mierne vychladené.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
Ďakujem, že si článok dočítala až do konca. Neboj sa zapojiť do diskusie - na mojom blogu vládne sloboda prejavu :-)