23. novembra 2019

Prírodný vegánsky deodorant s magnéziom a aktívnym uhlím od Sportique

Krásne víkendové ráno, dámy!


Keď sa povie aktívne uhlie, pravdepodobne vám hneď napadne jeho všade ospevovaná superschopnosť detoxikácie. No a keď sa povie deodorant, tak vám pravdepodobne pre zmenu napadnú všade zatracované hliníkové soli. Čo vám ale napadne, keď vám poviem, že na našom trhu môžete nájsť prírodný deodorant s obsahom aktívneho uhlia a magnézia

Je pravda, že nie som jasnovidec a teda vaše myšlienky skutočne prečítať neviem, avšak ako to už býva u mňa zvykom, podelím sa s vami o tie moje. O deodorante značky Sportique som sa dočítala na mnohých blogoch a zakaždým som narazila na pozitívne skúsenosti s týmto produktom. Dievčatá na svoje instagramy fotili tuhé deodoranty i deodoranty v spreji, od levanduľovej verzie cez limetkovú až po divokú ružu. A všetko to vyzeralo tak lákavo...



Preto keď aj mne prišla možnosť na vlastnej koži okúsiť tento kúsok prírody, neváhala som ani minútu! Netrvalo dlho a deodorant spolu s krémom na ruky sa stali súčasťou mojej kozmetickej rutiny. Šuch sem, šuch tam a mohla som fungovať bez obáv z potenia...

Je pravda, že počas prvých dní sme sa s deodorantom museli bližšie spoznať a dať si malú challenge ohľadom vyhovujúcej aplikácie, ale potom to už bolo fajn. Totižto deodorant sám o sebe je naozaj tuhý, možno že až príliš oproti iným prírodným deodorantom, na ktoré som bola doteraz zvyknutá, ale tu musím podotknúť, že som doposiaľ siahala prevažne po krémových verziách deo produktov, takže tá konzistencia tam bola prirodzene o niečo jemnejšia. Aby som sa ale vrátila späť k deodorantu od Sportique - jeho nanášanie sa mi spočiatku javilo ako dosť problematické, pretože moju pokožku v oblasti podpazušia tak trochu drhol a škriabal. Na blogu Kaviareň u Mačky som sa však dočítala, že sa jej osvedčilo deodorant (resp. podpazušie) najprv navlhčiť a potom naniesť. Kedže som nemala čo stratiť, vyskúšala som túto fintu uplatniť aj v mojej praxi. A fungovala, takže Mačička, ďakujem za tip ;-) 


Keď som sa konečne naučila s deodorantom bezbolestne zaobchádzať, stačilo už len zistiť, koľko aplikácií denne bude tak akurát. Vzhľadom k tomu, že za oknami máme jeseň, som neočakávala nejaké extrémne potenie a tak sa i stalo. Deodorant som začala používať počas pracovného školenia v Pezinku, takže žiadna fyzická námaha či prehnaný pohyb sa nekonali, len celodenné sedenie za počítačom a potom poobedná prechádzka po meste či výlet do Bratislavy. Behom týchto dní som deodorant aplikovala hneď zrána po sprche, cez deň som fungovala v normálnom režime a okolo 15. - 16. hodiny, kedy som už mala odškolené a čakala ma shopping turistika, som deodorant aplikovala znova, aby som ostala v pohode až do večera. Zistila som totiž, že jedna aplikácia je pre mňa v prípade deodorantu s aktívnym uhlím nepostačujúca, keďže jeho vôňa je skutočne veľmi jemná, ba až neutrálna a ja predsalen dávam prednosť viac voňavým pazuškám (selfnote: nabudúce vyskúšať niektoré z voňavejších prevedení deosticku). Takže nakoniec sa mi najviac osvedčila aplikácia ráno a popoludní, chvíľu som zvažovala aj tri aplikácie behom dňa, ale to by už pre mňa bolo asi dosť obťažujúce.


Čo je ale podľa mňa ďalším plusom tohto produktu je fakt, že vďaka obsiahnutému aktívnemu uhliu z bambusu a kokosových škrupín, sa z tela efektívnejšie odplavujú toxíny a neupchávajú sa póry. Okrem neho tento deodorant obsahuje aj horčík, ktorý sa cez pokožku do tela ľahko vstrebe, čo je skvelé, keďže je dôležitý pre viac než 300 enzymatických procesov v našom organizme. No a zarytých milovníkov a ochranárov zvierat bude určite zaujímať, že je tento produkt vegánsky a nebol testovaný na zvieratách. Takisto neobsahuje hliníkové soli, parabény, ani sódu bikarbónu. Bez obáv ho teda môžu používať aj citlivejší spotrebitelia.

A aby ste si mohli čo najviac produktov od Sportique užívať na vlastnej koži aj vy, rozhodli sme sa vám v rámci spolupráce dať zľavu 15% na celý nákup a to až do konca roka 2019. Stačí, ak pri svojej objednávke v eshope Sportique.sk uvediete zľavový kód " navlastnejkozi15 ".


Hodnotenie produktu - 2 alebo fajn produkt, ku ktorému mám len menšie výhrady

4 komentáre:

  1. Som rada, ze finta s vodou pomohla. Inak co je zvlastne - okrem mna a teba nikto nepisal o probleme s prilisnou tuhostou dezodorantu. Hm.
    Ja som si tiez vybrala verziu bez vone - fragrance free a tiez mam pocit, ze s vonavejsou verziou by mohla byt vydrz dlhsia. Takze po spotrebovani planujem vyskusat este nieco vonavejsie :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mňa dosť láka práve tá limetková verzia a ešte pivoňka s bavlnou. Len rozmýšľam či neskúsim radšej rovno to sprejové prevedenie, uvidím ešte na čo sa budem cítiť :-)

      Odstrániť
  2. Nedavno sme s kamoskami riesili práve nejake eko deodoranty, ktoré su eko a bio skutočne a nielen v nazve a zlozenie katastrofa. Ja si vyrabam vlastny ale momentalne, asi hormony, potrebujem niečo silnejsie no nechcem ziadny hlinikovy a parabenovy nezdravy produkt. Nielen preto ze dojcim ale hlavne kvoli zdraviu. Cim menej chemie tym lepsie. A hlavne odkedy mám deti riesim drogeriu aj kozmetiku a kazda vychytavka dobrá. Odporucim kamoskam a jw si ho tiez urcite objednam aby som mohla medzi ľudí.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Určite mrkni aj na ostatné produkty v eshope. Testujem aj medový krém na ruky a nechty a zatiaľ som z neho nadšená. A samozrejme si nezabudnite s kamoškami uplatniť 15% zľavu až budete objednávať. :-)

      Odstrániť

Ďakujem, že si článok dočítala až do konca. Neboj sa zapojiť do diskusie - na mojom blogu vládne sloboda prejavu :-)