9. októbra 2021

Kozmetické adventné kalendáre pre naše drsné polovičky

 Ahojte krásky!


Uplynulo už niekoľko týždňov od mojich posledných blábolov a ja sa znova hlásim o slovo! Za oknami sa nám pomaly ale isto začínajú mrazy a ja netúžim po ničom inom, než sa zabaliť do mäkkučkej deky a zapáliť si obľúbenú bylinkovú sviečku. Áno je to tak, nadobro sme sa rozlúčili s letom a prehupli sa do farebnej jesene. 


Aby sme však boli dôkladne pripravené na zimu (a ďalší lockdown), sadám si dnes k počítaču s myšlienkou na to, že o chvíľu sú tu Vianoce. No a ako sa na ne najlepšie pripraviť, než kúpou parádneho adventného kalendára, všakže?! Posledne som článok o adventných kalendároch písala v roku 2017 a ako som si ich teraz spätne prechádzala, všimla som si, že hoci už v tých časoch boli adventné kalendáre na veľmi vysokej úrovni, tohto roku je ich nielenže niekoľkonásobne viac, ale sú dokonca ešte krajšie! Neveríte? Tak sa na nich poďte pozrieť spolu so mnou.



Aby som vás ale takto na úvod hneď nezošokovala a dala vám ešte trocha času nasporiť si nejaké to eurko-dve, začnem zľahka a síce pánskymi adventnými kalendármi. Áno je to tak, zatiaľ čo v minulých rokoch boli kozmetické adventné kalendáre skôr výsadou žien, tento rok je v ponuke aj nespočetné množstvo parádnych kúskov pre naše drsné polovičky. Tak sa teda pohodlne usaďte, prizvite svojho chlapa a nechajte ho nech si vyberie ten svoj...


1) Baylis & Harding - Signature for Him advent calendar


Ako prvý mi do oka padol pánsky kozmetický adventný kalendár britskej značky Baylis & Harding. Túto značku registrujem už dlhší čas a nejaké produkty som si od nej už dokonca aj sama kúpila, preto niet divu, že o ponuke tejto značky mám už ako-taký prehľad. Tohtoročný adventný kalendár pre mužov má naozaj príjemne chlapský dizajn typický pre túto značku - jelene, les a tak... V kalendári sa nachádza 24 mužských must-have produktov od sprchových gélov, balzamov po holení cez čistiace gély na tvár, šampóny až po mydlá či krémy na nohy. To všetko v 3 luxusných vôňach - limetka a mäta, čierne korenie a ženšen a nakoniec zázvor a limetka. Ak máte doma drevorubača, alebo prinajmenšom bradatého hipstera, ktorý ľúbi jelene, les a kačky, tak tento kalendár bude pre neho to pravé. Kúpite na Boots za 40 libier

2) Unilever - 24 Day to explore advent calendar


Ďalším zaujímavým adventným kalendárom pre pánov je športovo ladený adventný kalendár od Unilever, čo je spoločnosť zastrešujúca známe značky ako Dove, Radox, Toni & Guy či Lynx. V kalendári nájdete najpredávanejšie produkty týchto značiek ako aj niekoľko praktických vychytávok. Tento pánsky adventný kalendár bude od polovice októbra dostupný na stránkach Amazon za cenu 34 libier. 

3) LYNX - Africa & Recharge 12 day countdown calendar


Veľmi podobný je aj pánsky kozmetický adventný kalendár značky Lynx, ktorá spadá pod spoločnosť Unilever. Rovnako ako v predošlom kalendári, aj tu nájdeme šikovné vychytávky ako USB nabíjačku, ponožky či hrebeň. Čo sa týka kozmetiky, tento kalendár obsahuje 2 produkty v plnej veľkosti a 4 produkty v praktickom cestovnom balení. Rovnako aj tento kalendár kúpite cez Amazon, tentokrát však za polovičnú cenu a síce 17 libier. 

4) NIVEA Men - Do it yourself adventný kalendár


Pri známych značkách ešte chvíľu ostaneme. Ďalším kozmetickým kalendárom, ktorý by mohol vašu chlpatú polovičku zaujať, je ten z dielne Nivea. Kombináciu produktov nachádzajúcich sa v tomto kalendári vymýšľal určite nejaký fajnšmeker. Váš chlap v tomto kalendári totižto nájde všetko čo jeho ego potrebuje a navyše sa s ním aj dobre zabaví. Ide totižto o takzvaný Do It Yourself (alebo po našom Urob si sám) adventný kalendár, takže je len na ňom, ktorý produkt si kam schová. Alebo aby to bolo pre neho naozaj prekvapenie, môžete mu tento bohatý kozmetický kalendár nabalíčkovať vy. Ako inak, kúpite ho na nemeckom Amazone alebo v nemeckom Douglase za necelých 45 eur. 

5) NIVEA Men - 24 Days of festive personal treats


Pri značke Nivea ešte chvíľu ostanem. Pre tých menej zručných - alebo krajšie povedané tých, ktorí sa chcú naozaj nechať prekvapiť, má Nivea v ponuke v roku 2021 aj klasický predpripravený adventný kalendár s futbalovým motívom. V tomto kalendári sa nachádza okrem klasického sprchového gélu aj niekoľko balzamov na pery, všakovaké krémy, ktoré využije od hlavy až po päty, no a nechýbajú ani ponožky či maska na spanie. Momentálne ho môžete kúpiť na stránkach Boots za akciovú cenu 20 libier. 

6) L'Oreál - L'Oreal luxury brands men's calendar 


Ďalší adventný kalendár pre mužov, ktorý si dnes predstavíme, má na svedomí jeden z najväčších brandov a síce L'Oreal. Aj táto spoločnosť zastrešuje niekoľko významných značiek, spomedzi ktorých spomeniem Diesel, Lancôme, Giorgio Armani, Kiehl's, Ralph Lauren či YSL. Tento kalendár je skrátka nadupaný odhora až po spodok luxusnými kúskami a ak chcete svojmu milému dopriať fakt nezabudnuteľný zážitok, tak tento zelený krásavec je jednoducho must-have. Jeho cena je 75 libier a kúpite ho v parfumériách Douglas.

7) Mankind - Advent Calendar 2021
Pri mojich potulkách internetom, konkrétne stránkami LookFantastic, som narazila aj na tento adventný kalendár Mankind, ktorý ma zaujal svojim robustným vzhľadom a tým, že neobsahuje len 24 šuplíčkov, ale rovno 25. Nájdete v ňom menej známe značky akými je napríklad American Crew, Man Cave, Daimon Barber, Molton Brown London, ESPA, Jack Black, Barber Pro, ale tiež známe značky ako Bulldog, CeraVe, Ecooking či La Roche-Posay. Stojí asi tak stovku a podľa mňa rozhodne stojí za to!

8) Barber Pro - 12 Days of grooming essentials advent calendar 2021


A keď už teda spomínam značku Barber Pro, vedeli ste, že táto značka vydala svoj vlastný adventný kalendár? Takže ak máte doma chlapa, ktorý sa nebojí zvýšenej starostlivosti o svoju pleť, teraz zbystrite pozornosť. Kozmetický adventný kalendár 12 Days of Grooming Essentials totižto obsahuje 12 pleťových masiek, ktoré budú rozmaznávať vášho miláčika počas takmer 2 týždňov. Kalendár obsahuje masky plné antioxidantov pre rozjasnenie pleti, ukľudnenie po holení, čistiace masky či masky na očné okolie pôsobiace proti únave a opuchom. Za krásnych 39 libier ho kúpite na stránkach LookFantastic.

9) Clarins - Men's 12 Day Self-Care advent calendar


Ďalším v poradí je elegantný advetnný kalendár značky Clarins. Túto značku zaiste nemusím nikomu predstavovať, no priznám sa, že som anilen netušila, že vyrába aj pánsku kozmetiku. Nuž, aj preto milujem blogovanie, vždy sa vďaka nemu dozviem niečo nové. Tento kalendár obsahuje 12 produktov z oblasti starostlivosti o tvár i telo. V rýchlosti spomeniem napríklad očný gél v plnej veľkosti, hydratačný balzam, sérum, olej na tvár či balzam na pery. Cena tohto kalendára je 65 libier a kúpiť ho môžete na oficiálnych stránkach značky Clarins

10) Balea Men - Merry Christmas pánsky adventný kalendár 2021


Čo by to boli za Vianoce, keby som nespomenula adventný kalendár Balea?! Tentokrát teda jeho pánsku verziu, ktorá v sebe ukrýva 24 kozmetických produktov. V tomto kalendári okrem klasických sprchových gélov a šampónov môže váš chlap nájsť aj také lakocinky ako je deodorant či peeling, krém na nohy alebo dokonca aj pleťovú masku. To všetko v nádherných baleniach s vianočným motívom ladeným dočervena a dozelena. Kúpite ho čoskoro v DM drogérii alebo už teraz na Amazone. Cena je príjemných 30,46 eur.

11) Mr. Porter - The 12 days of grooming


Adventný kalendár Mr. Porter predstavuje zmes high-endových brandov, ktoré by aspoň raz v živote mal vyskúšať každý muž! Nájdete v ňom vecičky v hodnote viac ako 670€ a teraz sa podržte - všetky produkty sú v plnej veľkosti. Aj napriek tomu zaňho zaplatíte len zlomok ceny, než by ste si mohli myslieť. Od polovice októbra ho budete môcť kúpiť na webe Mr. Porter za neuveriteľných 135€. Za túto sumičku bude váš chlap môcť otestovať výnimočné značky ako sú Jaxon Lane, 111 skin, Tata Harper, Augustinus Bader, Dr. Barbara Sturm, Grown Alchemist alebo Malin + Goetz. A na záver vás v chladnom počasí zahreje sviečka z dielne značky Claus Porto.

12) Douglas Men - Adventný kalendár pre mužov edícia 2021


Odkedy u nás otvorili Douglas, som ich pravidelným návštevníkom. Niektoré z mojich úlovkov ste už mohli vidieť na mojom instagrame. Tentokrát ale pozornosť upriamim na pánsku kozmetiku, pretože práve pre našich partnerov/otcov/bratov tu môžeme nájsť zaujímavý adventný kalendár v prijateľnej cene. Za 31,90€ dostanete v tomto mužskom adventnom kalendári šikovných pomocníkov ako sú manikúrové nožničky, maska na spanie pre dokonalý oddych, pinzeta, klieštiky na nechty, kameň na pedikúru (pemza), uteráčik na tvár či dokonca atomizér na jeho obľúbený parfém. Tieto drobnosti určite ocení každý jeden chlap, aj keď to na prvý pohľad možno neprizná. Samozrejmosťou sú aj praktické balenia prípravkov ako napríklad balzam po holení, sprchový gél na vlasy aj telo, krém na ruky, šumivé bomby do kúpeľa a na svoje si prídu aj fúzači. Tí si v tomto kalendári nájdu mydlo na fúzy a elegantný drevený hrebienok. Kúpite na stránkach parfumérie Douglas

13) Next Beauty - Mens Grooming Advent Calendar 2021


Ďalším na zozname je pánsky kozmetický kalendár od Next Beauty obsahujúci množstvo ikonických produktov. Za všetky spomeniem napríklad sprchový gél L'Occitane, parfém Hugo Boss, čistiacu masku Barber Pro, sprej na vankúš od This Works, toaletnú vodu Paco Rabanne 1 million, zubnú pastu Marvis, olej na bradu Percy Nobleman, bambusovú žiletku Bulldog a v neposlednom rade krém na ruky a nechty od Nuxe. Hodnota produktov presahuje 250 libier, čo ma ale vôbec neprekvapuje, nakoľko kalendár od NextBeauty obsahuje viacero produktov v plnej veľkosti. Aj napriek tomu, že jeho hodnota je vysoká, predáva sa za dobrých 69 libier. Odpočítavanie zostávajúcich dní do Vianoc musí byť s týmto kalendárom naozaj zážitok.  Kúpite na NextBeauty.

14) The Bearded Man Co - 24 Days of beard treats


Adventný kalendár od spoločnosti The Bearded Man Co. má jednoduchý dizajn a je natrieskaný všemožnými prírodnými olejmi na bradu, ktoré zaiste ocení každý chlap, ktorý sa tohto roku chystá robiť rodinného Santu, alebo len skrátka chce aby bolo o jeho plnofúz s láskou postarané. Každý olejček má 2ml a teda vydrží na viacero použití. Vďaka vysokokvalitným olejom na bradu sa z vášho Yetiho stane konečne skutočný elegán. Adventný kalendár pre bradáčov zoženiete za 30 libier v predobjednávke na stránkach Mankind.

15) Man' Stuff by Technic - 24 Day Mega Festive Man Sized Advent Calendar 



Pre pánov si tento rok pripravila kozmetické adventné kalendáre aj známa značka Technic. Ich adventný kalendár kúpite v niekoľkých dizajnoch, pričom obsah kalendára je totožný, líši sa len vizuálne. Kalendár už tradične obsahuje pleťovú aj telovú kozmetiku a niekoľko SPA doplnkov ako je soľ do kúpeľa či šumivá bomba. Zaujímavosťou je, že v kalendári nájdete aj hubku na sprchovanie, s tou som sa popravde ešte v žiadnom mužskom kalendári nestretla, takže za mňa určite plus. Adventné kalendáre kúpite na stránkach Amazon za takú tú klasickú primeranú drogerkovú cenu necelých 35 libier. Na výber je, ako som už spomínala, viacero prevedení, takže je len na vás, či si vyberiete motív lesa, barberský motív alebo zasnežené drevo.

16) Old Skull - Collection for Men


Ak nie je váš chlap žiadna bábovka, potom ho zaiste zaujme tento adventný kalendár z dielne Old Skull. Ladený do bordova, zdobený lebkou a naplnený telovou kozmetikou či niekoľkými šikovnými pomocníkmi z kovu, tak presne takýto je tento netradičný kúsok. Vôbec nepochybujem, že v každom regály vzbudí pozornosť. Kozmetický vianočný kalendár kúpite na nemeckom Amazone za 27,95€

17) Hipster Style - Mr. Right XXL Bath and Body Advent Calendar


Ďalšia hipsterčina medzi adventnými kalendármi nesie názov Mr. Right. Tento drevorubačský kalendár je dostupný na Amazone v dvoch prevedeniach - modrom a zelenom - za sympatických 22 eur. Aj v tomto adventom kalendári sa nachádza mnoho produktov z oblasti starostlivosti o telo a vlasy. Aby som sa neopakovala, spomeniem radšej produkty, ktoré sa v predošlých kalendároch nenachádzali. V modrej edícii, ktorá je rýdzo kozmetická, nájdete napríklad žiletku, zubnú kefku alebo kefku na čistenie nechtov. Zelená edícia okrem kozmetiky ponúka viacero vychytávok, ktoré chlapi tak milujú. Tak napríklad - imbusový kľúč, otvárač na fľaše či multifunkčný nástroj na všetky tie chlapské kutilstvá, ktorý sa mu vďaka veľkosti bežnej kreditky, hravo zmestí do peňaženky. A aby bol váš chlap pri všetkej tej drine za fešáka, v jednom z okienok si nájde parádny náramok z umelej kože. 

18) Black Box Men - Adventný kalendár pre mužov 2021



V trochu vyššej cenovke sa pohybuje kalendár v elegantnom čierno-zlatom prevedení. Ukrýva v sebe mix luxusných značiek ako je Baldessarini, American Crew, Dr. Severin či King .C. Gillette. Jeho hodnota činí vyše 270 eur, ale kúpite ho už za 89,95 eur a to priamo na nemeckom Amazone. Na tomto adventnom kalendári je výnimočné to, že v sebe spája ako kozmetiku, tak aj rôzne pochúťky a takisto lifestylové vychytávky. Skrátka dokonalý darček pre každého muža!

19) Douglas - Men Beauty Exclusive Edition 2021 (limitovaná edícia!)


Ďalším luxusným kúskom medzi tohtoročnými adventnými kalendármi je aj tento zelený krásavec, ktorý zostavila parfuméria Douglas. Tentokrát sa však nejedná o ich privátnu značku, ale o high-end značky ako sú Yves Saint Laurent, Prada, či Kiehl's. Váš miláčik si v tomto kalendári nájde okrem sprcháčov a balzamov aj parfém od Armaniho, deodorant Biotherm Homme alebo krém na holenie značky Viktor & Rolf. Za cenu 79,99 eur ho zoženiete v nemeckom Douglase

19) ASOS - Grooming 12 Day Advent Calendar 2021


Predposledným pánskym adventným balíčkom je táto šikovná 12-dňová krabička od ASOS, ktorá obsahuje všetko, čo potrebujete k premene svojho obyčajného chlapa na neobyčajného krásavca. Nájdete v nej napríklad produkty značiek Egyptian Magic či Elemis. Samozrejmosťou je žiletka Gillette Fusion 5 ProGlide. Ďalšou zaujímavosťou je olej na bradu značky Wahl s vôňou mäty, eukalyptu a čajovníka. Na zadok si sadnete aj z krému na úpravu účesu značky Johnny's Chop Shop (mrknite video na ofiko stránke, ten typek je fakt sexy!). A nezabudlo sa ani na obľúbenú značku The Ordinary, od ktorej tu nájdete populárny skvalán v plnej veľkosti. Za toto všetko zaplatíte iba 55 eur, k dostatiu v e-shope ASOS.

20) OTO - OTO CBD Ritual Advent Calendar


Ako čerešničku na torte tu mám, pre tie z vás, ktoré nevedia čo s peniazmi, tento luxusný mramorový adventný kalendár plný pánskej kozmetiky. Ide o značku OTO, ktorá sa rozhodla zviezť na vlne CBD, ktorá sa na nás v uplynulých týždňoch valí doslova z každej strany. No ozaj, skúste mi vymenovať aspoň 3 značky, ktoré ešte nezaradili do svojho portfólia nejaký produkt, ktorý by obsahoval CBD olej. No ale späť ku kalendáru. Vzhľadovo naozaj načančaný kúsok, ktorý bude podľa mňa po spotrebovaní produktov parádne slúžiť napríklad aj ako šperkovnica. Adventný kalendár OTO CBD si môžete už teraz predobjednať na oficiálnej webovej stránke tejto značky. Ale pozor, z tej ceny padnete na zadok. Za kalendár si totiž zaplatíte bezmála 300,- eur! Za túto cenu však dostanete 24 exkluzívnych produktov, z ktorých vypichnem čistiaci džem, telový olej, nočnú pleťovú masku, hmlu na vankúš, kvapky na spanie či starostlivosť o oči. Paráda, čo poviete?


Konečne sme sa dostali ku koncu - ale toho bolo neúrekom, všakže? A to som sa ešte musela krotiť, inak by z toho bola telenovela na pokračovanie. Ani sama neviem, ktorý z kalendárov ma zaujal najviac. Mám svojich favoritov, ktorých by som (byť mužom) bez váhania vyskúšala, ale keďže nemám fúzy a s imbusákom toho tiež veľa nenarobím, budem sa musieť poobzerať po nejakých dámskych verziách. Každopádne verím, že som vás inšpirovala vcelku dosť a vy tomu svojmu vyberiete adventný kalendár, na ktorý nikdy nezabudne. Dobre, nikdy je možno dlhá doba, ale minimálne do ďalšieho roka by si to pamätať mohol...

Mimochodom, keďže toto je beauty blog a adventné kalendáre sú jedna z mojich mnohých beauty vášni, rozhodla som sa zriadiť im vlastnú rubriku. Vďaka tomu sa už nemusíš prehrabávať kopou celoročných článkov kým natrafíš na sezónne kozmetické adventné kalendáre. Odteraz ich nájdeš úplne na konci bočného menu, hneď pod beauty boxmi - alebo jednoducho klikni sem.

2 komentáre:

  1. Krásné, ani jsem nevěděla, že jich tolik pro muže vůbec dělají! Jen ten můj asi maličko více ocení alkohol, než kosmetiku 😅 Loni jsem kupovala kalendář od Pringles a ten ho také nadchnul 😊

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Áno je ich celkom dosť. A toto je naozaj len časť toho, čo som našla. Keby som chcela písať o všetkých, tak je to fakt telenovela na pokračovanie 😅

      Odstrániť

Ďakujem, že si článok dočítala až do konca. Neboj sa zapojiť do diskusie - na mojom blogu vládne sloboda prejavu :-)