25. apríla 2013

Dermacol Caviar Long Stay Make-up & Corrector

Keďže už dlhší čas sa na blogu neobjavila žiadna recenzia, prinášam vám dnes jeden luxusný kúsok s kaviárom. Ako verná členka klubu DM Active Beauty som využila svoju 50% zľavu a zamierila som si to k stojanu firmy Dermacol. Na mušku som si vzala Caviar Long Stay Make-up & Corrector. Bežná cena tohto make-upu je cca 13€. Aké sú ale jeho vlastnosti?

Caviar Long Stay Make-up & Corrector od firmy Dermacol



Ide o dlhotrvajúci make-up, ktorý obsahuje výťažky z kaviáru a jeho súčasťou je aj korektor. Výrobca sľubuje spevnenie a vypnutie pleti, hladký a rozjasnený vzhľad. Caviar Long Stay Make-up & Korektor od Dermacolu je určený pre všetky typy pleti a je hypoalergénny. Za cenu 13€ získate make-up a korektor, balenie je obohatené o malé zrkadielko.

Výrobca na svojich stránkach píše: "Tento make-up spája zdokonaľujúci korektor a dlhotrvajúci make-up vo vysoko účinnom prípravku na profesionálnej úrovni. Zdokonaľujúci korektor prejasní partie okolo očí a zároveň zakryje farebné nedostatky pleti. Spevňujúci make-up s kaviárom, ktorý povzbudzuje a vyhladzuje pleť, má ľahkú, zamatovú konzistenciu a dlhodobú kryciu schopnosť. Hĺbkovo hydratuje pleť, vyživuje ju a chráni počas celého dňa. Korektor spoločne s make-upom dodá pleti energiu, farebne ju zjednotí, rozjasní a zanechá zamatový vzhľad bez vrások."

Môj názor na tento produkt: Na výber sú štyri odtiene tohto make-upu. Ja som si ho kúpila v odtieni č. 2 - Fair. Bohužiaľ v drogérií nemali vzorky všetkých odtieňov a make-up je pre mňa trošičku tmavý. Našťastie to nie je až také strašné a tak ho môžem bez výčitiek používať. Nabudúce by som ale skúsila odtieň Pale, ktorý na mňa na základe vzorkovníka na internete pôsobí ako vhodnejší variant pre moju pleť.

Odtiene make-upu Caviar Long Stay od Dermacolu
Ako som už spomínala v úvode, súčasťou make-upu je korektor, ktorý nájdete hneď pod viečkom. Tam sa zároveň nachádza aj malé okrúhle zrkadielko, ktoré ja osobne veľmi oceňujem. Vďaka nemu môžete pohodlne pracovať s korektorom a nemáte pritom plné ruky "kozmetického náradia". 


Po odšrubovaní vrchnáku sa dostanete k samotnému make-upu. Ten si musíte najskôr pomocou lopatky naniesť na ruku a až následne na tvár a to buď prstami, alebo štetcom, podľa toho, čo vám viac vyhovuje. Alebo môžete prstom preniesť make-up rovno z lopatky na tvár. Ja však uprednostňujem nanášanie make-upu prstami, ktoré je pre mňa prirodzenejšie, rýchlejšie a pohodlnejšie. 

Dermacol Caviar long stay make-up & corrector
Nebojte sa, make-upu rozhodne nespotrebujete na jedno použitie toľko, ako ho vidíte na lopatke na fotografií. Úplne vám vystačí 1/4 z videného množstva.  Napriek tomu, že make-up je stredne hustej konzistencie, neminiete ho nejako výrazne viac, než ste zvyknuté pri tekutých make-upoch.

Dermacol Caviar long stay make-up and corrector
Po nanesení make-upu na pleť je pleť farebne zjednotená, vyhladená a krásne jednotná, takže nehrozia žiadne viditeľné vrásky ani póry. Make-up má vysokú kryciu schopnosť a preto je vhodný aj pre problematickú pleť. Momentálne sa mi kvôli orieškom (mám na ne alergiu, ale nikdy im neodolám) vyhodili na tvári vyrážky a preto som siahla práve po tomto make-upe. Je až neskutočné ako krásne ich prekryl a to aj bez použitia korektoru. Čo je pre mňa dôležité, je hydratácia pleti, pretože aj keď máte mastný až zmiešaný typ pleti, je nutné ju dôkladne hydratovať. Tento make-up pleť dobre hydratuje počas celého dňa a nemali by vám na tvári vzniknúť malé šupinky. Tie sa objavia iba v prípade, že na pleť nanesiete aj púder. V tom prípade môžte po pár hodinách očakávať na tvári šupinky, ktoré rozhodne nie sú pekné. Make-up Caviar long stay nosí svoj názov oprávnene, pretože skutočne drží ako pribitý! Líčila som sa pred osemhodinovou cestou vlakom, niekedy zhruba o 20:00, vlak odchádzal o 21:30 a pleť bola stále krásna. Vo vlaku som sa učila, opierala si hlavu o ruku, telefonovala asi 30 minút, spala s kabelkou namiesto vankúša. Cesta vlakom z Prešova do Nitry trvala 7 hodín a 50 minút. K tomu prirátam ešte 30 minút cesty na internát a keď som konečne ráno o 6 odomkla dvere izby a pozrela sa do zrkadla, moja pleť bola stále krásna, make-up držal a po akné nebolo ani stopy!!! Neverila som vlastným očiam. Zničená po ceste som si potrebovala oddýchnuť a tak som si ešte na tri hodinky ľahla do postele. Keď som sa zobudila, bola som nútená ísť na nákup. Make-up bol stále na mojej tvári a stále dobre kryl. Z obchodu som sa vrátila zhruba okolo pol jedenástej. Keďže sa už dnes nikde nechystám, pleť som odlíčila a dopriala jej hydratačný krém. Napriek tomu, že je tento make-up skutočne odolný, odlíčenie bolo bezproblémové. 



Konzistencia make-upu je stredne hustá, no pracuje sa s ním pomerne dobre. Je však nutné dávať si pozor aby ste make-up rovnomerne naniesli na všetky časti tváre a nevznikli vám tak mapy. Ja som zvyknutá na tekuté make-upy Maybelline, Rimmel London či Avon a preto si musím dávať väčší pozor, aby som Caviar long stay make-up rozotrela rovnomerne do stratena a nevynechala žiaden kúsok pleti. 




Záverom zhrniem moje skúsenosti s týmto produktom. S make-upom Caviar Long Stay od značky Dermacol som nadmieru spokojná. Je to ten najluxusnejší kúsok spomedzi make-upov, aký som mala možnosť vyskúšať (a to rátam aj make-up od Vichy). Nielen, že perfektne kryje aj silnejšie akné, jeho výdrž je až neuveriteľná, ľahko sa nanáša, súčasťou balenia je korektor, ale navyše aj krásne vonia. Za 30 ml tohto zázraku zaplatíte zhruba 13,00€. Keby som nevedela, aký je tento make-up skvelý, možno by sa mi cena zdala prehnaná. Našťastie som však vystihla 50% zľavový kupón v DM drogérii a vďaka tomu našla make-up, ku ktorému sa bezpochyby znova vrátim a zaplatím zaňho aj plnú sumu. Zrkadielko, korektor a make-up - to všetko v jednom krásnom malom balení, ktoré sa zmestí do každej kabelky. Za seba môžem Caviar long stay make-up & corrector od Dermacolu odporučiť každej žene (s výnimkou suchej pleti), aj tej, ktorú trápi silné akné a hľadá silné krytie a dlhú výdrž. 

17 komentárov:

  1. Už som o ňom niekde čítala, ale vyzerá teda skvelo! Super recenzia, možno po ňom pri ďalšom kupovaní make upu siahnem :)

    Oasap GIVEAWAY

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Vypadá skvěle, bohužel cena je trochu vyšší no .. Až bude víc penízků, asi si pro něj někam dojdu, u nás sleva bohužel není. S tím korektorem to je supr nápad :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Keby som nevedela, aký je úžasný, tiež by som ho za plnú cenu nekúpila, ale teraz keď viem, že je perfektný, tak obetujem aj tú vyššiu sumičku :)

      Odstrániť
  3. Nice blog. Would you like to follow each other? Let me know. Have a nice day. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ja som skúšala len vzorku a bola super. Jedine, že si musím dať pozor aby som rozotrela rovnomerne,lebo na tvári akoby rýchlo zaschne, ale inak všetko super!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Áno, to rozotieranie treba robiť precízne a hlavne sa prekontrolovať na dennom svetle. :)

      Odstrániť
    2. NO presne:D Raz som sa tak oklamala sama na sebe, ekď som sa zrazu uvidela v aute, že čo to mám za fľak na líci:)))

      Odstrániť
  5. Už dlhšie ho chcem vyskúšať, ale bojím sa toho, že je na všetky typy pleti... Predsa len, mastnej takéto výrobky nie vždy sadnú. Musím sa nejak asi dostať k vzorke :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja mám mastný až zmiešaný typ pleti a úplne mi vyhovuje. Pleť sa mi vôbec neleskla a to som nepoužila púder. Vravím, tento make-up je hotový zázrak! Až sa mi nechce veriť :)

      Odstrániť
    2. Súhlasím so Zuzkou, naozaj nádherne zmatňuje, ja nemám mastnú, len zmiešanú, ale fakt paráda.

      Odstrániť
  6. Velmi sa mi paci to balenie - pripomina mi najnovsi make up od Lancome - len je asi neporovnatelne drahsi :) skoda, ze som si prave kupila make up, ale ked dominam, poobzeram sa po nom :)

    GIVEAWAY

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Zdá sa mi troška tmavší na moje potreby :D A neviem, ale tá lopatka ti vyhovuje? Neviem si predstaviť, v jednej ruke lopatku, v druhej štetec a ešte namáčať :D

    Giveaway

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja to robím tak, že si z lopatky prstom prenesiem kúsok make-upu na pleť (napr. 2-3 bodky na líce, 2 na čelo atď.) a potom rozotieram prstami. Našťastie make-up z lopatky nesteká, takže sa nepošpiním. Keď mám tekutý make-up s pumpičkou, tak si napumpujem do dlane a potom opäť "bodkujem" a rozotieram. Lopatka mi vyhovuje, nemám s ňou problém :)

      Odstrániť
  8. ja som si ho kúpila pred stužkovou lebo som potrebovala mejkap a i keď za 12e, noo nechcela som byť oranžová.. len toto že rýchlo schne a občas sa mi stane, že som od neho "zmapovaná" takže v poslednej dobe používam už len korektor.. ale vtedy keď mal, vtedy pomohol takže super! :D

    OdpovedaťOdstrániť
  9. praktický a úplne dokonalý ;) aj ten aplikátor :) ten si raz kúpim ;D

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem, že si článok dočítala až do konca. Neboj sa zapojiť do diskusie - na mojom blogu vládne sloboda prejavu :-)