25. decembra 2015

Balea Lavendel Mousse Maske

Zdravím vás, priatelia :-)
Skôr než sa vyberiem do nočných ulíc pochutnať si na dobrom pivku a poklebetiť s priateľmi, chcem sa s vami podeliť o ďalší z produktov, ktorý som obdržala od DM drogérie na testovanie. Možno ho už poznáte z iných blogov a možno ani nie, každopádne každý názor sa ráta a tak dnes prispejem svojou troškou do mlyna aj ja. Dnešná kozmetická recenzia sa bude týkať nového produktu značky Balea a síce levanduľovej pleťovej masky z aktuálnej limitovanej edície







Ako zaiste viete, som veľký milovník pleťových masiek v akejkoľvek podobe. Každú sobotu si doprajem horúci kúpeľ s morskou soľou či šumivou bombou, na tvár nanesiem pleťovú masku a relaxujem pri dobrom časopise či knihe. Ani počas chladných mesiacov tomu nie je inak. Aj preto som sa potešila, keď som si v balíčku od DM našla práve pleťovú masku, ktorej sa dnes budem venovať. 

Balea levanduľová pleťová maska (Lavendel Mousse Maske) sa ukrýva vo veľmi fešnom fialovom kabátiku a postačí na 2 použitia - jednotlivé komôrky sú samozrejme od seba oddelené perforáciou, aby nepoužitá maska neprišla do kontaktu so vzduchom. Cena pleťovej masky je 0,99€.

Poďme sa mrknúť na popis od výrobcu: Ošetrujúca maska rozmazná vašu pleť svojím inovatívnym penovým zložením. Hodnotné oleje z provensálskej levandule vám po nanesení navodia príjemný pocit. Prírodný mandľový olej je bohatý na nenasýtené mastné kyseliny čím podporuje regeneráciu a dodá vašej pleti pružnosť a jemnosť. Bambucké maslo ošetruje pleť a chráni ju pred vysušením. Pantenol upokojí pleť a dodá jej hydratáciu, zároveň podporuje regeneračné procesy pokožky. Znášanlivosť s pokožkou dermatologicky potvrdená. Len na vonkajšie použitie, nevhodné na detskú pokožku.

Použitie: Naneste rovnomerne a veľkoryso na vyčistenú pleť, vynechajte okolie očí a úst a nechajte pôsobiť 10-15 minút. Zvyšky masky nezmývajte! Odstráňte ich kozmetickou utierkou alebo jemne vmasírujte. Podľa potreby použite masku 1-2x týždenne. 



No a teraz skúsenosť na vlastnej koži: Pleťová maska má skutočne jemnučkú krémovo-penovú konzistenciu, vďaka čomu sa na pleť veľmi pohodlne nanáša. Pri roztieraní nie je žiaden problém, obsah jednej komôrky má 8ml, čo bohate postačí na tvár i krk. Levanduľová pleťová maska od Balei má veľmi jemnučkú vôňu, ktorá mi moju relaxačnú chvíľku patrične spríjemnila. Masku nechávam pôsobiť odporúčaný čas...


15 minút zbehlo skutočne rýchlo a tak sa masku, resp. jej zvyšky snažím zapracovať do pleti podľa návodu na použitie. Keďže výrobca nás požehnal ozaj statočným množstvom masky, je jasné, že celú ju do pleti nezapracujem. Konieckoncov už na fotke nižšie môžete vidieť, že za oných 15 minút pleť aj bez mojej pomoci vstrebala veľké množstvo produktu a viac ho do nej už asi nedostanem. Preto vyliezam z vane a snažím sa zvyšky masky zotrieť kozmetickým obrúskom. Tu narážam na problém spôsobený pravdepodobne práve penovou konzistenciou masky. Jednoducho z tváre nedostanem celé to množstvo produktu ani pri použití 4 utierok. Zvyšky masky pri pokuse o odstránenie vytvárajú na pleti žmolky a zgrupujú sa do nechcených zlepencov, čo mi dosť prekáža. Nakoniec si na pomoc beriem vatový tampón a pleťovú vodu a masku konečne pohodlne odstraňujem z tváre. Suma sumárum som na odstránenie masky potrebovala 4 kozmetické obrúsky a 2 vatové tampóny + pleťovú vodu. Nič moc, čo poviete?


Verdikt: Samotná maska zanecháva pleť pekne hebkú, dobre hydratovanú a dovolím si tvrdiť, že aj krásne oddýchnutú. Čo sa týka účinkov, v tomto smere maske nemám skutočne čo vytknúť. Celý môj pozitívny dojem sa však topí ako Titanic po náraze na ľadovec, práve pri odstraňovaní zvyškov pleťovej masky. Táto časť procesu dokáže človeka od ďalšej kúpy Balea levanduľovej pleťovej masky dostatočne odradiť. Škoda, vyzeralo to nádejne, no bohužiaľ záver to trochu skazil. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem, že si článok dočítala až do konca. Neboj sa zapojiť do diskusie - na mojom blogu vládne sloboda prejavu :-)