28. októbra 2016

Ako si vyrobiť domáce perlivé bomby do vane

Zdravím vás, krásky moje :-)
Včera som na mojom instagrame avizovala, že si spolu vyrobíme nejakú tú beauty dobrotku. Podľa fotky ste už mohli uhádnuť, že ide o šumivé bomby do kúpeľa. Ich výroba je veľmi jednoduchá a úžasné na nej je, že máte milióny možností, čo do bômb pridať. Poďme sa teda pustiť do ich výroby.

zdroj obrázku




Čo budeme potrebovať
- sódu bikarbónu - 7 dielov/lyžíc
- kyselinu citrónovú - 4 diely/lyžice 
- škrob (ja som použila Gustin - jemný kukuričný škrob) - 2 diely/lyžice
- potravinárske farbivo (nemusí byť)
- čistú vodu vo fľaštičke s rozprašovačom
- vôňu podľa vlastného výberu
- sladké čokosypanie alebo sušené kvety (nemusí byť)
- ochrannú rukavicu
- nekovovú misku
- nekovovú lyžicu
- formičky alebo silikónové formy


Návod na výrobu šumivých bômb do kúpeľa

Krok 1:  
V prvom kroku dáme všetky sypké ingrediencie do misky. Množstvo závisí od toho, koľko bômb chcete vyrobiť, ale vo všeobecnosti sa držte pomeru 7 dielov sódy bikarbóny : 4 diely kyseliny citrónovej : 2 diely kukuričného škrobu. Ak chcete aby boli vaše šumivé bomby veselšie, môžte do nich pridať kúsok potravinárskeho farbiva, ale nie je to nevyhnutné. Ja som farbivo nepoužila, keďže v ďalších krokoch budem na ozdobu do perliviek pridávať sušené kvety a cukrové sypanie. Všetky ingrediencie zoženiete v potravinách. 



Krok 2:
Zmes poriadne miešajte po dobu aspoň 1 minúty aby sa ingrediencie rovnomerne premiešali. Ak miešate rukou, nezabudnite použiť ochrannú rukavicu!

Krok 3:
Do sypkej zmesi pridajte pár kvapiek voňavej zložky podľa vlastného výberu. Môžete použiť aj obľúbený parfém. Zmes opäť dôkladne premiešajte. Dbajte na to, aby v nej nevznikli hrudky.

Krok 4:
V ďalšom kroku zmes navlhčíte. Aby vám zmes nevyšumela, musíte vodu pridávať postupne a to pomocou rozprašovača. Množstvo vody závisí od použitého množstva sypkých ingrediencií, preto odporúčam vodu pridávať pomaly a zmes zakaždým premiešať. Tu je už nutné miešať zmes rukou, pretože potrebujete kontrolovať jej konzistenciu. Správna konzistencia je taká, kedy vám zmes po stlačení v ruke drží pokope. Pokiaľ zmes už nie je úplne sypká, ale zároveň sa v rukách aj po stlačení v dlani ešte stále rozpadáva, pokračujte v pridávaní malého množstva vody. Nezabudnite zmes stále premiešavať, aby sa voda dostala do celej zmesi. Ideálnu konzistenciu hmoty môžete vidieť na fotke nižšie - po stlačení v dlani by mala držať pokope.




Krok 5:
Pokiaľ chcete, môžete do zmesi na prípravu šumivých bômb pridať ďalšie ingrediencie, napríklad sušené kvety alebo čokoládové sypanie. Stačí ich poriadne premiešať s pripravenou zmesou.



Krok 6:
Keď je zmes hotová, môžte pristúpiť k plneniu foriem. Je úplne jedno, akú formu si zvolíte, záleží len na vašej fantázii a chuti. Zmes nasypte do formičiek a poriadne prstami popritláčajte aby hmota držala pokope. Potom už len stačí vaše vlastnoručne vyrobené šumivé bomby vyklopiť z formičiek a nechať ich tuhnúť po dobu 24 - 48 hodín.



Po 48 hodinách si môžte dopriať svoj bombový kúpeľ :-)





6 komentárov:

  1. Tak ta musí voňať naozaj úžasné. Veľmi sa mi páči aj farebná kombinácia červenej a bielej no najlepšie na všetkom je ten srdiečkovy tvar

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Super, super! Právě jsem uvažovala, že si nějakou udělám, protože mě to láká a clkově to je i nápad na dobrý dárek :)

    Gabux

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Gabi, určite vyskúšaj. Mne sa vydarili hneď pri prvom pokuse (neviem, prečo sa čudujem, veď sú ozaj jednoduché :D ). A teraz si len klepem na čelo, že som si ich ja trúba vždy kupovala za ťažké prachy.

      Odstrániť
  3. nom nom :) doufám, že se je naučím tak, abych je mohla příští rok darovat na Vánoce

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Barborka, bomby sú na výrobu veľmi jednoduché, navyše je to ohromná zábava, nemusíš sa ničoho báť ;-)

      Odstrániť

Ďakujem, že si článok dočítala až do konca. Neboj sa zapojiť do diskusie - na mojom blogu vládne sloboda prejavu :-)